ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2021 08:29

Ζωγράφου: Νηπιαγωγείο σε κοντέινερ σε ακάλυπτο πολυκατοικίας για 74 παιδιά

Ο Δήμος Ζωγράφου ήταν ένας από τους 5 πανελλαδικά που δεν εφάρμοσε πέρυσι την διετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο και φέτος όπως αποδεικνύεται συνεχίζει να μην έχει τις υποδομές για να το κάνει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζωγράφου: Νηπιαγωγείο σε κοντέινερ σε ακάλυπτο πολυκατοικίας για 74 παιδιά
Ζωγράφου: Νηπιαγωγείο σε κοντέινερ σε ακάλυπτο πολυκατοικίας για 74 παιδιά
Ανάγνωση:

Οι πρώτες εικόνες που θα έχουν τα παιδάκια που θα φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο στου Ζωγράφου δεν είναι αυτές που θα φανταζόταν ο κάθε γονέας που πηγαίνει το παιδί του για πρώτη φορά σε βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το πρώτο κουδούνι χτυπά σε λίγες ημέρες και για μία ακόμα χρονιά, το διαχρονικό φαινόμενο των υποδομών ταλανίζει την Παιδεία.

Νηπιαγωγείο στου Ζωγράφου, το οποίο θα φιλοξενήσει 74 παιδάκια, θα τα στεγάσει σε κοντέινερ, που στήθηκαν σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. «Οι υπάρχουσες δομές στο Δήμο μας δεν αρκούν για να εφαρμοστεί η προσχολική αγωγή», δήλωσε στο Mega ο Κώστας Γιαννόπουλος, πατέρας μαθήτριας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο δήμος Ζωγράφου πέρυσι δεν εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και φέτος βρήκε τη λύση με τα κοντέινερ.

«Ο χώρος είναι άκρως ακατάλληλος. Τα παιδιά είναι αρκετά που πρέπει να έρθουν και να στεγαστούν σε αυτά τα υποτιθέμενα κτίρια», ανέφερε η Πόπη Μακρυγιάννη, μητέρα μαθητή.

Ο χώρος είναι ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δεν το βλέπει ήλιος, ενώ κι ο προαύλιος χώρος είναι γιαπί και δύσκολα θα καταφέρουν οι υπεύθυνοι να το κάνουν να μοιάσει με σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ