Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πρώτες εικόνες που θα έχουν τα παιδάκια που θα φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο στου Ζωγράφου δεν είναι αυτές που θα φανταζόταν ο κάθε γονέας που πηγαίνει το παιδί του για πρώτη φορά σε βαθμίδα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το πρώτο κουδούνι χτυπά σε λίγες ημέρες και για μία ακόμα χρονιά, το διαχρονικό φαινόμενο των υποδομών ταλανίζει την Παιδεία.

Νηπιαγωγείο στου Ζωγράφου, το οποίο θα φιλοξενήσει 74 παιδάκια, θα τα στεγάσει σε κοντέινερ, που στήθηκαν σε ακάλυπτο πολυκατοικίας. «Οι υπάρχουσες δομές στο Δήμο μας δεν αρκούν για να εφαρμοστεί η προσχολική αγωγή», δήλωσε στο Mega ο Κώστας Γιαννόπουλος, πατέρας μαθήτριας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο δήμος Ζωγράφου πέρυσι δεν εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και φέτος βρήκε τη λύση με τα κοντέινερ.

«Ο χώρος είναι άκρως ακατάλληλος. Τα παιδιά είναι αρκετά που πρέπει να έρθουν και να στεγαστούν σε αυτά τα υποτιθέμενα κτίρια», ανέφερε η Πόπη Μακρυγιάννη, μητέρα μαθητή.

Ο χώρος είναι ανάμεσα σε πολυκατοικίες, δεν το βλέπει ήλιος, ενώ κι ο προαύλιος χώρος είναι γιαπί και δύσκολα θα καταφέρουν οι υπεύθυνοι να το κάνουν να μοιάσει με σχολείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA