Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι για τους μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και πλέον θα ισχύουν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων κορονοϊού. Με κεντρικό σύνθημα πως «κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη» η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σε περίπτωση που μαθητής ή εκπαιδευτικός είναι θετικός στον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: ΓΣΕΕ: Οι δικαιούχοι για την άδεια σχολικής παρακολούθησης

«Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

Δεν παρέλειψε, δε, να υπενθυμίσει πως οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

Πέρα από τιος σχολικές μονάδες το ενδιαφέρον έχει στραφεί και στα Πανεπιστήμια που και αυτά θα λειτουργήσουν δια ζώσης. «Θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο» σημείωσε η κ. Κεραμέως, ανακοινώνοντας πως «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα.

«Η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος» τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA