Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε στη Μητρόπολη Αθηνών τον σπουδαίο Ελληνα μουσικοσυνθέτη, αλλά υπήρχε και μία απουσία που ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Ο λόγος για την κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν έδωσε το «παρών» στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Μίκη Θεοδωράκη, με κανένα φωτογραφικό πρακτορείο να μην καταφέρνει να την «εντοπίσει».

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την τελετή στη Μητρόπολη, διακρίνεται η οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και -παρά τις μάσκες που φορούσαν- εύκολα  φαίνεται ο γιος του Μίκη όπως και τα εγγόνια του, αλλά όχι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αντί για τη Μητρόπολη βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την προγραμματισμένη πτήση της για τα Χανιά.

Με πλοίο η μεταφορά της σορού του Μίκη Θεοδωράκη

Στον αντίποδα, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί με πλοίο στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων, με την πομπή με τη σορό του να αναμένεται να μπει στο λιμάνι Πειραιά από την πύλη Ε7 και μετά θα μετακινηθεί προς την πύλη Ε3 για να μπει στο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00, ενώ στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα απο τον Δήμο Πειραιά όπως και η φιλαρμονική του Δήμου. Επίσης έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης

Δια θαλάσσης αναμένεται ότι θα φτάσει το πρωί της Πέμπτης στις 07:30 στα Χανιά. Με βάση τον προγραμματισμό, με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει τη Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη συνέχεια πεζή προς τη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12 το μεσημέρι. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA