Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 39χρονος υπήκοος Σερβίας, διεθνώς διωκόμενος με «ερυθρά αγγελία» για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές της γειτονικής χώρας τον αναζητούσαν από το 2014, ενώ χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός καθώς έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσω του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκομένων» ENFAST, έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου Σέρβου. Μόλις βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο κακοποιό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στη Νεάπολη όπου του πέρασαν χειροπέδες, όπως και σε έναν ομοεθνή συνεργό του. Και οι δύο συλληφθέντες κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, ταυτότητες έτερης χώρας που έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων παρουσία Δικαστικού Επιμελητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλαστά έγγραφα του 39χρονου κακοποιού, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 21,3 γραμμαρίων, 2 Δελτία Αστυνομικής Ελληνικής Ταυτότητας για τις οποίες προέκυψε ότι δηλώθηκαν οι απώλειές τους, βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης δύο κλειδιά οχημάτων ιδιοκτησίας του 39χρονου, στο ένα εκ των οποίων εμφανίζονταν ως στοιχεία κυκλοφορίας, τα στοιχεία που έφερε η πλαστή ταυτότητα.

Σημειώνεται ότι ο καταζητούμενος, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας κατάφερε να εκδώσει δύο Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, να κατέχει αυτοκίνητο με ελληνικά στοιχεία, να έχει μισθώσει διαμέρισμα, να έχει εκδώσει τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, να χρησιμοποιεί ελληνικές τηλεφωνικές συνδέσεις και να προμηθεύσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας τη σύντροφό του ώστε να αποτρέψει τον εντοπισμό τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA