Μενού
  • Α-
  • Α+

Κίνητρα στα παιδιά 12 έως 17 ετών για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξετάζει η κυβέρνηση. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αφήστε να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε».

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το λεγόμενο «freedom pass» των 150 ευρώ για τους νέους άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα έκαναν έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου. Το freedom pass θα διατίθεται για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση κ.ά. Για τα παιδιά των ηλικιών 12 - 17 ετών επεξεργάζονται κίνητρα που είναι πιο συμβατά με την ηλικία τους και μεταξύ άλλων κίνητρα που να αφορούν στον τομέα της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ.

«Στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επικοινωνία του μηνύματος για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών στους γονείς, καθώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά και έχουν οι ίδιοι την ευθύνη τους. Γι’ αυτό και τις επόμενες θα συνεχιστεί η επικοινωνιακή καμπάνια που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA