Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος οι κλήσεις σε απολογία, που επιδίδουν δικαστικοί επιμελητές στον καρδιολόγο και διοργανωτή των συγκεντρώσεων των αντιεμβολιαστών Φαίδωνα Βόβολη από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Η δράση του συγκεκριμένου γιατρού και οι δημόσιες τοποθετήσεις του κατά του εμβολιασμού έχουν μπει στο μικροσκόπιο του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου, που ήδη από τον περασμένο Ιούλιο του έχει γνωστοποιήσει ότι θα εισηγηθεί για την υπόθεσή του την προσωρινή αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Παρ'όλα αυτά ο Φαίδων Βόβολης συνεχίζει απτόητος την αντιεμβολιαστική του ρητορική μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας ευθέως το πειθαρχικό: «Ουδείς θα με φιμώσει. Κι αν μου βάλετε ποινή τι; Θα μας φοβίσετε; Θα σταματήσουμε; Οχι!». Ο ίδιος μάλιστα, δημοσιοποίησε την τελευταία κλήση, που του επιδόθηκε, με την οποία καλείται να απολογηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. «Καλείστε να προσέλθετε στα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις 21-09-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 π.μ, όπου θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για να απολογηθείτε προφορικά επί των πειθαρχικών υποθέσεων, για τις οποίες έχετε λάβει τις με Α.Π. 413/15-09-2020 και 597/22-07-2021 κλήσεις σε Απολογία», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η απάντηση του καρδιολόγου ήρθε μέσω social media. «Την ώρα που οι συνάδελφοί μας και όλοι οι υγειονομικοί βάλλονται, κάποιοι αντί να ασχολούνται με την υπεράσπιση τους, της ζωής τους, της υπόστασης τους, της εργασίας τους, έχουν μόνη έννοια το πώς θα 'κυνηγήσουν' ένα άτομο!!!». Ο Φαίδων Βόβολης αφού χαρακτηρίζει τον εαυτό του «light» καθώς, όπως ισχυρίζεται, κρατά «ηπιότερη ιατρικά στάση», αποδίδει την ενεργοποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας όχι στις απόψεις του, που διατυπώνει συστηματικά και έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της ιατρικής κοινότητας, αλλά στην πολιτική του δράση δηλώνοντας ξανά ότι θα αντικαταστήσει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

«Οπως όλοι παρατηρούμε πλέον μια πληθώρα ιατρών έχει αρχίσει και μιλά και μάλιστα πολύ έντονα για την όλη αυτή κατάσταση. Πλέον εγώ είμαι αυτός, που μιλά μπροστά τους αρκετά light...Κι όμως: Οι κλήσεις απο το συνδικαλιστικό όργανο και οι παραπομπές γίνονται Σ' ΕΜΕΝΑ ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ; Όπως θα χετε διαπιστώσει είμαι εκείνος, που ιατρικά κρατώ ηπιότερη στάση. Εχω πει πράγματα απλά, βατά, που σχεδόν όλα επαληθεύτηκαν! Πλέον έχουν ξεκινήσει συνάδελφοί μου και σφυροκοπούν αλύπητα με επιχειρήματα δυνατά την ιατρική δικτατορία που επιβάλλουν...Αυτό που διαφέρει σ εμένα είναι ΕΝΑ : Αυτό που τους ενοχλεί. Αυτό που επέλεξα θεωρώντας πως μόνον έτσι γίνεται να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. ΝΑ ΤΟΥΣΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!».

Αφού λοιπόν, πρόκειται, κατά το σκεπτικό του καρδιολόγου, για πολιτική δίωξη και όχι για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που άπτονται του ιατρικού λειτουργήματος και της δημόσιας υγείας, ο Φαίδων Βόβολης καταλήγει υψώνοντας τους τόνους: «Ουδείς θα μου επιβάλλει ΚΑΤΙ παρά τη θέλησή μου. Αντί αυτή την ώρα να στηρίξουν τους γιατρούς, στηρίζουν την κυβέρνηση! Ξέρετε έχω ασθενείς και δουλειές, δε θα κάθομαι να συζητώ γιατί ο εγκλεισμός των πολιτών είναι καταστροφικός και τα τοιαύτα! Ουδείς θα με φιμώσει. Κι αν μου βάλετε ποινή τι; Θα μας φοβίσετε; Θα σταματήσουμε; Οχι! Θα απελευθερωθούμε».

Στο μεταξύ, το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε αποστείλει στις 29 Ιουλίου στον καρδιολόγο άλλη κλήση σε ακρόαση καθώς θα συνεδρίαζε «προκειμένου να εισηγηθεί προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή του ιατρικού επαγγέλματος-λειτουργήματός σας επειδή από τη συμπεριφορά σας, τις ενέργειές σας, όπως είναι η διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού και τις δημόσιες δηλώσεις σας περί πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορονοϊού, ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA