Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Καβγάς σε εκπομπή με τη Ματίνα Παγώνη και αρνητή εμβολιασμού

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη απάντησε σε έντονο ύφος σε αρνητή εμβολιασμού λέγοντάς του πως στην ιατρική και στα εμβόλια δεν χωρούν προσωπικές απόψεις αλλά επιστημονικά δεδομένα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Κόντρα στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής είχε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αρνητή εμβολιασμού κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις και όχι για επιστημονικά δεδομένα. Ο κλινικός διαιτολόγος Αντώνης Πουλτουρτζίδης έκανε λόγο για την κίτρινη κάρτα που πρέπει να διατηρούν τα εμβόλια όσο βρίσκονται σε στάδιο δοκιμής με την κα. Παγώνη να απαντά.

«Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση, νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε με γενικότητες» ανέφερε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σε εκπομπή του MEGA και συμπλήρωσε «Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά, και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορονοϊό, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή».

«Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορoνοϊού», είπε ο κ. Πουλτουρτζίδης.

Τάξεις με ανοικτά παράθυρα

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ωστόσο παρατηρήθηκε αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων, τα οποία αντανακλούν την κατάσταση των προηγούμενων 15 ημερών.

«Μόλις ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, μετά από 15 μέρες θα φανεί τι θα γίνει. Ο αριθμός των παιδιών που έχει εμβολιαστεί είναι μικρός. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μάσκα και τήρηση αποστάσεων πρέπει να τηρηθούν. Τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτά. Η πρότασή μας είναι συνεργεία έξω από κάθε σχολείο για να εμβολιαστούν παιδιά», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή είναι όλες ασφαλείς για τα παιδιά. Ευρώπη και Αμερική έχουν εμβολιάσει πάρα πολλά παιδιά. Μιλάμε με στοιχεία σοβαρά».

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επιθετική και μεταδοτική. Η κ. Παγώνη τόνισε πως χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εκδρομέων που γύρισαν από τις διακοπές, με αποτέλεσμα την έκρηξη κρουσμάτων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #μετάλλαξη Δέλτα #Σχολεία #Ματίνα Παγώνη