Μενού
  • Α-
  • Α+

«Γεμάτη ενέργεια» και σίγουρη για μία πολύ καλή χρονιά δήλωνε η πρώην παίκτρια του ριάλιτι Power of Love στην παρουσίαση της πρώτης εκπομπής συνοικεσίων της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Τρεις μέρες πριν συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών για διακίνηση από κοινού με το σύντροφό της 7,8 κιλών κοκαΐνης μιλούσε για τα χαρακτηριστικά μιας σχέσης, που μπορεί να αντέξει στον χρόνο σκιαγραφώντας τον ιδανικό σύντροφο.

«Ξεκινάει μία καινούργια χρονιά, η οποία προβλέπεται πάρα πολύ ωραία και εμείς φυσικά είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα...βλέπω φως στον ορίζοντα, βλέπω μία ελπίδα ότι φέτος θα πάνε όλα πολύ καλύτερα. Είμαστε γεμάτοι ενέργεια, είμαστε πάρα πολύ έτοιμοι να φτιάξουμε καινούργια ζευγάρια και καινούργιες οικογένειες...», έλεγε ενθουσιασμένη κατά την έναρξη της εκπομπής με τον συμπαρουσιαστή της να παρατηρεί ότι είναι φυσικό η ίδια να έχει ενέργεια καθώς έκανε διακοπές για ενάμιση μήνα.

Το τι πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι για να κρατήσει τη θετική όψη του μέσα στη σχέση, ήταν το θέμα, που ανέλυσε το μοντέλο, συμβουλεύοντας τους τηλεθεατές: «Να βλέπουμε λίγο περισσότερο τα θετικά από τα αρνητικά για να μπορούμε να κρατήσουμε τη σχέση μας ακέραια, να μην επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου γιατί σίγουρα προβλήματα υπάρχουν σε κάθε σχέση, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις οπότε εμείς θα πούμε τι πρέπει να κάνουμε για να βρούμε τη μέση λύση».

Σε αυτή την προσέγγιση πρότεινε ως πρώτο «να κρατάμε τα θετικά από τη σχέση, να μην εστιάζουμε στα αρνητικά και να προσπαθούμε να είμαστε διαλλακτικοί. Η συζήτηση και η επικοινωνία με το σύντροφό μας είναι η αρχή των πάντων. Αυτή θα καθορίσει εάν θα βρούμε λύση στο πρόβλημά μας ή θα δημιουργηθούν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχουμε ήδη. Βλέπουμε ότι η επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να βάλει κάτω τα προβλήματά του και να μη δημιουργηθεί αυτό το βουνό που λέμε πολύ συχνά ότι δε βοηθάει και ότι στο τέλος γκρεμίζεται. Γκρεμίζεται και η σχέση μαζί του».

Οπως ανέφερε, το πρώτο βασικό κομμάτι της σχέσης είναι να επικοινωνείτε τα συναισθήματά σας με το σύντροφό σας, να ακούτε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του και να προσπαθείτε να βρίσκετε μία μέση λύση κοιτώντας πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. «Εχουμε την τάση πολλές φορές να εκμηδενίζουμε τα πράγματα και να λέμε ότι ο σύντροφός μας έχει αυτό, εκείνο, το άλλο και να τον χαρακτηρίζουμε αρνητικά. Σπάνια θα ακούσουμε ένα ζευγάρι να μιλάει για το σύντροφό του με θετικά σχόλια. Μας είναι πιο εύκολο να βγάλουμε τα αρνητικά παρά τα θετικά».

Οσο για τις συμβουλές της, «πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να μην έχουμε παρόρμηση, να μην είμαστε εγωιστές και να κοιτάζουμε τι μας έχει χαρίσει αυτός ο άνθρωπος, τις στιγμές, τι έχει κάνει για εμάς, και όχι στα δύο τρία λάθη που έχει κάνει...να αποδεχόμαστε τον άλλο όπως είναι. Γιατί όταν πάμε να αλλάξουμε τον άλλο δεν τον αγαπάμε πραγματικά γιατί απλά βάζουμε το υπέρμετρο 'εγώ μας' μπροστά και προσπαθούμε να τον κάνουμε έτσι όπως τον έχουμε φανταστεί. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. Εχεις πάρει έναν άνθρωπο και πρέπει να τον σεβαστείς για τον προσωπικότητά του και όχι να τον αλλάξεις».

Η αγάπη και ο σεβασμός σε μία σχέση είναι μία διαχρονική παραδοχή επιτυχίας. «Το δεύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την αγάπη και το σεβασμό μας προς το σύντροφό μας. Ξεχνάμε πολλές φορές να πούμε πόσο τον πολύ τον αγαπάμε. Δεν το εκφράζουμε. Και φτάνουμε στο τέλος και λέμε έπρεπε να το είχα πει, έπρεπε να του είχα πει περισσότερες φορές ότι τον αγαπάω, να του είχα εκφράσει περισσότερες φορές τα συναισθήματά μου. Καιρός είναι λοιπόν να ανοίξετε την καρδιά σας και να το κάνετε αυτό στο σύντροφό σας. Γιατί βοηθάει στη σχέση. Οταν ο άνθρωπος νιώθει ασφαλής σε μία σχέση σίγουρα εκφράζεται και εκείνος καλύτερα σίγουρα και δίνει τον καλύτερό του ευατό. Όταν έναν άνθρωπο τον κρίνεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και εκείνος μετά θα έχει μία άμυνα και θα είναι αρνητικός απέναντί σου. Δεν μιλάμε για ακραίες συμπεριφορές. Αυτό δεν το συζητάμε καθόλου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA