Μενού
  • Α-
  • Α+

Γύρω στις 20-25 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι περίπου 2000-2500, κυρίως λόγω του ανοίγματος των σχολείων, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης Για τις ΜΕΘ, ο καθηγητής ανέφερε στον Σκάι, ότι ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους και εκτίμησε ότι θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους. Επίσης, οι θάνατοι δυστυχώς για τις 2 επόμενες εβδομάδες πάνω από 30.

Διαβάστε ακόμη: Πλαστά πιστοποιητικά: Πωλούνται ακόμα και μέσω Instagram με «ταρίφα» 25 ευρώ

«Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι», τόνισε. ;Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, επεσήμανε ότι είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας. «Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τζανάκης είπε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ότι επαρκούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Τόνισε, δε, ότι οι γονείς πρέπει να φερθούν υπεύθυνα και να κάνουν τα τεστ στα παιδιά τους.

Το «παράδοξο» του Ηρακλείου

«Παράδοξο» χαρακτήρισε το γεγονός της λήψης περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη μορφή μίνι lockdown, ο κ. Τζανάκης την Πέμπτη, εξηγώντας πως πρόκειται για την καλύτερη περιφερειακή ενότητα της Κρήτης από πλευράς επιδημιολογικού φορτίου, με καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, μάλιστα, και από το μέσο όρο όλης της Ελλάδας.Όπως είπε το Ηράκλειο έχει αυτή τη στιγμή μίνι lockdown, ενώ στους γύρω νομούς έχουν αρθεί τα μέτρα.

«Το παράδοξο είναι ότι αυτό το μέτρο πάρθηκε, χωρίς καμία λογική, επειδή οι ΜΕΘ του Ηρακλείου είναι πιεσμένες. Όμως, οι ΜΕΘ του Ηρακλείου δέχονται ασθενείς από τους υπόλοιπους νομούς. Δε μπορείς να κλείσεις το νομό που δέχεται στις ΜΕΘ του ασθενείς από άλλους νομούς.», τόνισε.Ωστόσο, ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι τα μίνι lockdown είναι μια καλή λύση, καθώς έχουν πολύ μικρή επίδραση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου και είναι πιο στοχευμένα. «Πρέπει να τα εφαρμόζουμε σε κάποιες περιοχές.» 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA