Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική, λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την αυτοματοποιημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ και έγινε 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,7 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο.

Το ακριβές σημείο του σεισμού εντοπίζεται στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Μενίδι και την Κάτω Κηφισιά.

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε σχετικά: «Σεισμός αισθητός στην Αθήνα στις 13:08. Μέγεθος 3.7, επίκεντρο μεταξύ Ν.Ιωνίας και Αχαρνών. Πιθανώς προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Λογικό να γίνει αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της. Μη ρωτάτε για τη συνέχεια, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Αλλά ψυχραιμία»

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA