ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/09/2021 14:58

Ράλι Ακρόπολις: Εφιάλτης για τους θεατές - Περπάτημα χιλιομέτρων κι εγκλωβισμοί λόγω μποτιλιαρίσματος

«Υπήρξαν θεατές που περπάτησαν 15 και 20 χιλιόμετρα μέσα στα βουνά για να μπορέσουν να φτάσουν σε μια ειδική διαδρομή. Άλλοι κλείδωσαν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και έφυγαν με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τους ψάχνουν για να ανοίξει ο δρόμος και να μην τους βρίσκουν...» είπε θεατής του αγώνα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ράλι Ακρόπολις: Εφιάλτης για τους θεατές - Περπάτημα χιλιομέτρων κι εγκλωβισμοί λόγω μποτιλιαρίσματος
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Οικτρά το μετάνιωσαν όσοι ξεκίνησαν και... πήραν τα βουνά για να παρακολουθήσουν την ειδική του Ράλι Ακρόπολις στην Παύλιανη. Χιλιάδες θεατές εγκλωβίστηκαν για ώρες στα βουνά της Φθιώτιδας χωρίς να καταφέρουν να δουν μια ειδική διαδρομή. Οι επικεφαλής αξιωματικοί στη ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας γνώριζαν ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση θεατών, όπως γνώριζαν ότι υπάρχουν και πολλοί παράδρομοι που οδηγούν στις ειδικές διαδρομές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το lamiareport.gr το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς... Δυστυχώς το μόνο που έγινε ήταν να «ξεγυμνωθούν» όλα τα αστυνομικά τμήματα της Φθιώτιδας για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να πάνε στα μέτρα για το Ράλι. Το αποτέλεσμα; Οι πολίτες έμειναν χωρίς προστασία γιατί οι περισσότεροι αστυνομικοί έτρεχαν για το Ράλι και πάλι δουλειά δεν έγινε, γιατί ήταν πολλοί λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονταν για ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο εκτός τις ειδικές διαδρομές είχε και πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην υπόλοιπη περιοχή.

Ετσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας να βρίσκονται στο δρόμο, από τις 4:00' τα ξημερώματα και για 15 ώρες, χωρίς πολλές φορές να έχουν ούτε ένα μπουκάλι νερό, για να εφαρμόσουν τα μέτρα. Όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ο όγκος των οχημάτων και των θεατών ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν.

Επίσης υπήρχε και ένα ακόμη πρόβλημα, Αυτό της επικοινωνίας μεταξύ τους. Τόσο τα κινητά, όσο και οι ασύρματοι δεν είχαν καλή επαφή γιατί δεν το επέτρεπε το ανάγλυφο του εδάφους. Στο Ελευθεροχώρι προς Παλαιοχώρι και αλλού σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα για πολλές ώρες με τον κόσμο να ρωτάει τι γίνεται και κανείς να μην υπάρχει εκεί για να τους απαντήσει. «Ξέρεις τι είναι να έχει κάνει πάνω από 500 χιλιόμετρα για να έρθεις να δεις τον αγώνα και να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος μέσα σε έναν χωματόδρομο στο πουθενά και κανείς να μην μπορεί να σε βοηθήσει;», είπε ένας από τους πολλούς εγκλωβισμένους οδηγούς στο LamiaReport.

«Υπήρξαν θεατές που περπάτησαν 15 και 20 χιλιόμετρα μέσα στα βουνά για να μπορέσουν να φτάσουν σε μια ειδική διαδρομή. Άλλοι κλείδωσαν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και έφυγαν με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τους ψάχνουν για να ανοίξει ο δρόμος και να μην τους βρίσκουν...» είπε άλλος θεατής στην ιστοσελίδα.

Είναι γεγονός ότι το Σάββατο ο έλεγχος χάθηκε στα βουνά της Φθιώτιδας και οι διοργανωτές μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει κάποιο ατύχημα αποφάσισαν την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής 10 «Ελευθεροχώρι 1», μετά το πέρασμα μόλις εννέα αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το tweet του υφυπουργού αθλητισμού: «SOS Είναι απίστευτη η ανταπόκριση, η δίψα του κόσμου για @AcropolisRally. Χιλιάδες στα βουνά για τις ειδικές διαδρομές. Όλοι όμως πρέπει να υπακούν στις υποδείξεις ΕΛ.ΑΣ, κριτών & να τηρούν αυστηρότατα τα μέτρα ασφαλείας. Για την προστασία όλων & για να μην ακυρωθεί κομμάτι του αγώνα?»

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης από την πλευρά τους ανέφεραν ότι ο λόγος που αποφάσισαν την διακοπή της ειδικής διαδρομής στο Ελευθεροχώρι ήταν η μη τήρηση από μερίδα θεατών των μέτρων ασφαλείας και η άρνησή τους να συμμορφωθούν με τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Οργάνωσης.

Επίσης η διοργάνωση τονίζει ότι με δεδομένο πως και την Κυριακή αναμενόταν πλήθος κόσμου στις ειδικές διαδρομές «Ταρζάν» και «Πύργος», η χθεσινή δυσάρεστη εξέλιξη θα πρέπει να προβληματίσει όσους παίρνουν αψήφιστα το γεγονός ότι, σε γεγονότα όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, προτεραιότητα δεν μπορεί να αποτελεί τίποτα άλλο, παρά η ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ