Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακός ήταν ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τον αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το μπλογκ eperiskopio, όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχιμανδρίτης πήρε το σταυρό ώστε να τον φιλήσουν τα παιδιά, με τη Λυκειάρχη να προτρέπει τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάσκα τους. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ασπασμός του σταυρού από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη αλλά και των τοπικών αρχών, χωρίς μάσκα.

«Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα;»

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στον αρχιμανδρίτη, ο οποίος διέκοψε την τελετή λέγοντας: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας! Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;».

Δείτε το επεισόδιο στο παρακάτω βίντεο από το 04:40' και μετά:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA