Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα της δικαιοσύνης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε πριν από 16 μήνες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έφτασε. Το πρωί της Τετάρτης ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της υπόθεσης και εκεί, στις δικαστικές αίθουσες, ενδέχεται το θύμα να δει για πρώτη φορά από κοντά την 37χρονη κατηγορούμενη που τον Μάιο του 2020 της επιτέθηκε με καυστικό υγρό.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Νέες συνομιλίες της 36χρονης με χαρτορίχτρα - Ο διάλογος και η εμμονή για τρίτο πρόσωπο

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα» έχει δηλώσει κατ' επανάληψη η Ιωάννα Παλιοσπύρου που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο, ψάχνοντας κι εκείνη εκτός από τη δικαιοσύνη και τις απαντήσεις στα αμέτρητα «γιατί» της. Η ίδια έχει υποβληθεί όλο αυτό το διάστημα σε εννέα χειρουργεία και έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες έχοντας, ωστόσο, ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικηγόρων η απάντηση αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, περίοδο την οποία ολοκληρώνεται και η προφυλάκιση της καθ' ομολογίαν θύτριας.

Η κατηγορουμένη , συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 37χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες.

Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τονίζοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 37χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.

Η ομολογία της 37χρονης , φαίνεται να μην άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε την δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας , υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του Εισαγγελέα που έδωσε τη νομική του απάντηση στην θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη: «ήθελε να την σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη στην Ιωάννα.

Ο «Γολγοθάς» της Ιωάννας

Μετά από μήνες νοσηλείας και πολλά χειρουργεία, η Ιωάννα πήρε εξιτήριο από τη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου. Πλέον φοράει σε όλο της το σώμα ειδικά ενδύματα γιατί «κάηκε ο κορμός, η πλάτη και τα δύο της χέρια», σύμφωνα με την γιατρό της, Μαρία Καλοφώνου.

«Σε αυτή τη φάση της αποκατάστασης τα προβλήματα παραμένουν λειτουργικά, ούτε καν αισθητικά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στα βλέφαρα, στο αυτί και στο λαιμό, καθώς έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δεν μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο ή ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν», αποκάλυψε η Ιωάννα και είπε πως μπορεί να βγει από το σπίτι της υπό προϋποθέσεις «αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου, πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβάει συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου. Οπότε πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Κυκλοφορώ αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα με συνοδεία, για παν ενδεχόμενο».

«Η πίστη νομίζω δίνει στον καθένα μας ελπίδα και δύναμη, ειδικά όταν κάποια πράγματα ξεφεύγουν των δυνατοτήτων μας. Είμαι ευγνώμων που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τις δύσκολες ώρες του μεγάλου πόνου πάντα ζητάω δύναμη από το Θεό για να αντέχω. Η δύναμή μου είναι η οικογένειά μου και ο κόσμος. Δεν θα ήμουν ζωντανή αυτή τη στιγμή αν δεν είχα δεχτεί τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους. Η επιθυμία μου είναι η δική μου επίθεση να είναι η τελευταία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα και πως η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να λάβουν πλέον τα κατάλληλα μέτρα γι’ αυτό», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA