Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικαστική λειτουργός εν ενεργεία, έχει καταγγείλει από τέλη Αυγούστου ότι βιάστηκε από συνταξιούχο εφέτη  και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ενώ σε βάρος του ίδιου προσώπου έχουν υπάρξει και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από υπαλλήλους της ανεξάρτητης αρχής. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα η πράξη του βιασμού δεν έχει παραγραφεί και τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Εκάλης.  Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος της καταγγέλλουσας άρχισαν-σύμφωνα με την επιστολή-όταν εκείνη ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκης) κι ο καταγγέλλων ήταν αρχικά μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού και στη συνέχεια είχε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Η Γενική Γραμματέας Διοικητικών Δικαστών, μιλώντας στο OPEN, ότι πρόκειται για ανώνυμη καταγγελία και δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την επίθεση. 

«Είναι μια ανώνυμη καταγγελία.  Η Ένωση Διοικητικων Δικαστών δεν σχετίζεται με την υπόθεση, διότι ο φερόμενος ως δράστης δεν είναι δικαστής, έχει συνταξιοδοτηθεί προ τετραετίας. Θα πρέπει να επισημάνω ότι είναι ανώνυμη καταγγελία. Δεν έχει κοινοποιηθεί άλλη. Δεν μπορώ να γνωρίζω την γυναίκα που έχει κάνει την καταγγελία», επισημαίνει η κυρία Κατερίνα Κουτσοπούλου, Γενική Γραμματέας Διοικητκών Δικαστών. 

Η δικαστική λειτουργός αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τον βιασμό που υπέστη όταν μετά τις πυρκαγιές στην Αττική, ο φερόμενος δράστης επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να του στείλει φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου, λέγοντας της χαρακτηριστικά ότι δεν φοβάται κανέναν και έχει πολιτική κάλυψη. Προ μηνών, υπήρξαν σε βάρος του ίδιου προσώπου καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από υπαλλήλους της ανεξάρτητης αρχής, οι οποίες, με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. 

Παραιτήθηκε πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων μετά τις καταγγελίες

Στις 6 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για βιασμό Πρωτοδίκου καθώς και για άλλες καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικής παρενόχλησης από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως αναφέρει στο έγγραφο, το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, για να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα αβάσιμα καταγγέλλονται για εκείνον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA