Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπόθεση με γιατρό που έδινε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εργαζόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) Δρομοκαΐτειο, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. 

Διαβάστε ακόμη: Μεσολόγγι - καταγγελία: Γιατρός πήρε αίμα ασθενή με κορονοϊό για να εκδώσει «μαϊμού» πιστοποιητικό νόσησης 

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος, η διοίκηση του ΨΝΑ σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορονοϊού σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο, δηλαδή άτομα που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαΐτειο, και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού. 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ κορονοϊού για τον εαυτό του και ακόμα δύο άτομα από το Δρομοκαΐτειο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος και ο γιατρός ήταν αρνητικός. 

«Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν 7 άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο τον γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος», είπε ο κ. Γιαννάκος. 

«Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα, συγκέντρωσαν στοιχεία και διέταξαν ΕΔΕ. Θα παραπέμψουν την υπόθεση στην Εισαγγελία. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κάνουν τα άτομα που βρέθηκαν ότι νοσούν» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA