Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχους έκκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους ιδιοκτήτες των σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που το ανήμερα του Πάσχα του 2016, τραυμάτισαν θανάσιμα 5χρονο αγοράκι. Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια έκαστος ενώ οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 20 ευρώ την ημέρα. 

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 16η του μήνα στην Αστυνομία, τους απαγορεύτηκε να μην αποκτήσουν σκύλο οποιασδήποτε ράτσας και καλούνται να καταβάλουν 10.000 ευρώ ο καθένας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου είχε πει απευθυνόμενη στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ:

«Αντίθετα στη λογική και στα δεδομένα ήταν η επιχειρηματολογία των κατηγορουμένων. Δεν ήταν ικανά τα μέτρα ασφαλείας να τα κρατήσουν τα σκυλιά. Έπρεπε τα μέτρα να ήταν αντίστοιχα ενός κυνοκομείου και τα σκυλιά δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι αυτονόητο ότι ως συνιδιοκτήτες της οικίας αυτόματα είστε συνιδιοκτήτες και των σκυλιών και φέρετε και δύο την ευθύνη. Δεν υπήρχε ιατρικό σφάλμα από την κατάθεση του χειρούργου του Μαμάτσειου, άρα ο θάνατος του μικρού αυτού παιδιού οφείλεται στα δαγκώματα των σκυλιών της ιδιοκτησίας σας άρα ευθύνεστε εσείς!».

Η μητέρα μαζί με τον 5χρονο είχαν προσκληθεί στο σπίτι των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ ανήμερα του Πάσχα. Το ζευγάρι είχε στην αυλή του σε περιφραγμένο χώρο 9 ροτβάιλερ. Δύο από αυτά επιτέθηκαν στον 5χρονο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε μετά από μία ώρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA