Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σενάριο οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας να είχαν μισθώσει βραχυχρόνια κάποιο διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση, χρησιμοποιώντας το ως κρησφύγετο, εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. 

Όσο, μάλιστα, από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας και τις μαρτυρίες δεν προκύπτει ασφαλές συμπέρασμα για το πού κινήθηκαν μετά τη ληστεία κι εάν διέφυγαν με κάποιο μέσο (όχημα, μοτοσικλέτα, βανάκι) τόσο ενισχύεται το συγκεκριμένο σενάριο. Θα ήταν, άλλωστε, πολύ ριψοκίνδυνο να κινηθούν με τα όπλα και τη λεία τους από τη ληστεία σε μία περιοχή που μέσα σε ελάχιστα λεπτά γέμισε από αστυνομικούς. Γι’ αυτό και στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει «περίεργες» βραχυχρόνιες μισθώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, μέσω των πλατφορμών που υπάρχουν στο διαδίκτυο και δεν είναι καν απαραίτητο να συναντηθεί ο μισθωτής με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει ταυτοποιηθεί ο ένας από τους δύο ένοπλους ληστές, καθώς όλα συγκλίνουν ότι πρόκειται για τον παλιό γνώριμο του αντάρτικου πόλεως. Άτομο το οποίο χαρακτηρίζεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έμπειρο σε ληστείες και στον χειρισμό των όπλων, αποφασισμένο ακόμη και για συμπλοκή εάν πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς. Το γεγονός ότι επέλεξε –μαζί με το συνεργό του- άλλωστε να κάνει ένα τόσο υψηλού ρίσκου «χτύπημα» σε μία θεωρητικά πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή, ενισχύει τη συγκεκριμένη εκτίμηση. 

Τέλος, σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν γνώση της διαδρομής του, το συγκεκριμένο άτομο δεν ανήκει (σ.σ.: τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) σε κάποια ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή της εγχώριας τρομοκρατίας, αλλά θα μπορούσε πλέον να χαρακτηριστεί «μοναχικός λύκος». Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο συνεργός του δεν είναι πιθανότατα κάποιος παλιός γνώριμος, αλλά άτομο με το οποίο ενδεχομένως και συναντήθηκε στις φυλακές κι από κοινού να προχωρούν σε ληστείες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA