Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο ιππόκαμπος και η μάσκα: Το φωτογραφικό κλικ από το Στρατώνι Χαλκιδικής που πάει για βραβείο

Η εικόνα ενός ιππόκαμπου να έχει πιάσει μια ιατρική μάσκα, είναι συγκλονιστική - Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ocean Photography Awards 2021, ανάμεσα σε 3.500 άλλες

(πηγή: glomex/Mega)
(πηγή: glomex/Mega)

Οι συνέπειες του κορονοϊού δεν αφορούν μόνο τον άνθρωπο. Απόδειξη το φωτογραφικό στιγμιότυπο, που μάλιστα διεκδικεί και βραβείο, από τον φωτογράφο, Νικόλα Σαμαρά στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Η εικόνα ενός ιππόκαμπου να έχει πιάσει μια ιατρική μάσκα, είναι συγκλονιστική. Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ocean Photography Awards 2021, ανάμεσα σε 3.500 άλλες και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year.

Image
(Πηγή: facebook - Nicholas Samaras Underwater Photography)
Πηγή: Facebook - Nicholas Samaras Underwater Photography

«Σοκαρίστηκα και μαζί απογοητεύτηκα από την εικόνα, αλλά έπρεπε να βρω την ψυχραιμία και να έχω τη λήψη ώστε να την αναδείξω. Από την έναρξη της πανδημίας έχω δει στη θάλασσα δεκάδες μάσκες πεταμένες και πλαστικά γάντια να επιπλέουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο φωτογράφος στο GR Times και συνεχίζει: «Γιατί στον βυθό αυτής της περιοχής είναι η μόνη γνωστή αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα και ο κόσμος αυτό πρέπει να το ξέρει. Διότι παρά την ιδιαιτερότητα αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι ένα σημείο που χρειάζεται προστασία, είναι και ένα σημείο που δέχεται τεράστια επιβάρυνση. Και από το ψάρεμα και από τα ορυχεία και εσχάτως και από την Covid-19».

Καμπανάκι για την κλιματική αλλαγή

Μιλώντας δε γι’ αυτό που αποκαλούμε σήμερα «περιβαλλοντική κρίση» ή «κλιματική αλλαγή», τα νέα από τον Νικόλα Σαμαρά, δεν είναι ενθαρρυντικά για την ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση. «Εγώ βλέπω χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα σκουπίδια. Χρειάζεται ευαισθητοποίηση σε αυτό το θέμα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως δεν πετάμε σκουπίδια στο σαλόνι μας, έτσι δεν πρέπει να πετάμε και στη θάλασσα. Ωστόσο, δεν ξέρω. Ο κόσμος δείχνει να αδιαφορεί και το πράγμα πάει όλο και χειρότερα. Κάτι στο οποίο πρέπει να μπει ένα φρένο και άμεσα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κλιματική αλλαγή #Κορονοϊός #μάσκα #βραβείο #Φωτογραφία

Best of Internet