Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έκφραση «όλα λάθος» είναι η μόνη που μπορεί να χαρακτηρίσει την ταμπέλα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης που έγινε viral τις τελευταίες ώρες. Δίνει πληροφορίες για την οδό «Παλαιών Πατρών Γερμανού» μόνο που αν τις διαβάσεις... χάνεις την μπάλα! Το concept θέλει να υπάρχουν κάποια στοιχεία για το πρόσωπο στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο δρόμος. Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Όπως λέει, λοιπόν, η ταμπέλα ο Γερμανός πέθανε το 1826, μόνο που στην περιγραφή αναφέρει: «υπήρξε πολιτικός και διετέλεσε δύο φορές Πρωθυπουργός. Εκτελέστηκε στο Γουδί το 1922 ως συνυπεύθυνος της Μικρασιατικής Καταστροφής».

Αν όμως νομίζετε πως το πρόβλημα είναι μόνο εκεί, πως δηλαδή έγινε λάθος στο «βιογραφικό» του Παλαιών Πατρών Γερμανού ή ότι το Γουδή έγινε... Γουδί, είστε γελασμένοι. Αν σαρώσετε τον κώδικα QR που συνοδεύει την ταμπέλα και θεωρητικά έχει πιο αναλυτικές πληροφορίες θα βρεθείτε στο βιογραφικό του... Ιωάννη Τσιμισκή!

Για την ιστορία, το 1922 εκτελέστηκαν έξι καταδικασμένοι ως υπαίτιοι για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ανάμεσά τους και τους τρεις πρώην Πρωθυπουργοί. Οι Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης. Τώρα σε ποιον αναφέρεται η συγκεκριμένη πινακίδα, δεν μπορούμε παρά να μαντέψουμε...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA