Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του Αλέξανδρου Εμέκα Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πολιτογραφούνται τιμητικά Έλληνες πολίτες.

Σημειώνεται ότι η πολιτογράφηση των δύο μελών της οικογένειας Αντετοκούνμπο περιλαμβανόταν σε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα το Διάταγμα ανέφερε τα εξής: «οι αλλοδαποί ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ έχουν συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο είχε καταθέσει το αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τον περασμένο Μάρτιο στο δήμο Ζωγράφου, όπου ξεκίνησαν την πορεία τους οι αδελφοί Αντετοκούνμπο. Και ο μικρότερος αδελφός των Γιάννη, Θανάση και Κώστα, Αντετοκούνμπο προσήλθε στο Δημαρχείο Ζωγράφου συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, Γιώργο Πάνου, προκειμένου να συμπληρώσει την αίτηση πολιτογράφησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA