Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν είναι για σχολείο, είναι για κάτι άλλο», λένε απεγνωσμένοι γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους  στο 54ο Νηπιαγωγείο Πάτρας, το οποίο στεγάζεται σε κατάστημα υπό άθλιες συνθήκες. Αυλή με αποτσίγαρα, δύο μικρές αίθουσες, δύο τουαλέτες και αδύνατο να κρατηθούν αποστάσεις στα 35 παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Το παράδοξο είναι ότι λειτουργεί και τμήμα ολοήμερου σχολείου, ενώ διδάσκουν τρεις εκπαιδευτικοί και μια εκπαιδευόμενη. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πάτρας, Τάκη Πετρόπουλο, τα ακατάλληλα σχολεία στην Πάτρα είναι τουλάχιστον 27. 

Σοβαρά προβλήματα στη στέγαση των νηπιαγωγείων παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες και τις καταγγελίες των γονέων για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής. Μετά το σχολείο-«φυλακή» στην ανατολική Θεσσαλονίκη (69ο Νηπιαγωγείο), με κοντέινερ και βρώμικο προαύλιο, τα... κλειδωμένα νήπια στον Εύοσμο (34ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου), όπου κλείδωσαν τα παιδιά επειδή δεν υπήρχε αυλόπορτα, στη Νέα Σμύρνη στεγάζονται τέσσερα νηπιαγωγεία σε αμφιθέατρο που ανήκει σε ΕΠΑΛ. Μάλιστα, αντί να χωρίζονται με τοίχο, χωρίζονται με... νοβοπάν!

Σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάζει το Mega, ο πατέρας ενός μικρού μαθητή καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το πρώτο σχολείο του παιδιού του. Είναι ένα από τα ένα νηπιαγωγεία, το ένα κολλητά στο άλλο, χωρισμένα με νοβοπάν και δίπλα σε μαθητές του Λυκείου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι γονείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι.  Την ίδια ώρα στου Ζωγράφου, 80 μαθητές νηπιαγωγείου στεγάζονται σε κοντέινερ, με τις εργασίες να γίνονται παράλληλα με το μάθημα. Οι γονείς οργισμένοι, καθώς η εγγραφή έγινε σε κανονικό σχολείο.

Στον Εύοσμο, οι εκπαιδευτικοί έκλεισαν τα παιδιά στις τάξεις αφού το σχολείο δεν είχε περίφραξη. Μετά τις καταγγελίες των γονέων, η καγκελόπορτα άρχισε τελικά να μπαίνει. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, οι άδειες του Αυγούστου του και οι περιορισμοί εξαιτίας του κορονοϊού, καθυστέρησαν τις διαδικασίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA