Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μέτρα στα γυμναστήρια από Δευτέρα - Ανοίγουν οι ντουζιέρες

Νέα μέτρα για το καθεστώς λειτουργίας στα γυμναστήρια από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 - Οι αθλούμενοι καλούνται να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας στους κοινόχρηστους χώρους

Γυναίκα κάνει γιόγκα (Πηγή: Pixabay)
Γυναίκα κάνει γιόγκα (Πηγή: Pixabay)

Νέα μέτρα για το καθεστώς λειτουργίας στα γυμναστήρια από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Οι αθλούμενοι καλούνται να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας στους κοινόχρηστους χώρους ενώ διαφοροποιείται το καθεστώς για όσους είναι εμβολιασμένοι και όσους έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Σύμφωνα με το STAR, από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι ντουζιέρες στα γυμναστήρια. Θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. ενώ οι ντουζιέρες θα λειτουργούν στο 50%. Όσοι είναι εμβολιασμένοι θα μπορούν να αθλούνται χωρίς μάσκα, ενώ όσοι έχουν υποβληθεί σε rapid test θα πρέπει να φορούν μάσκα.

«Μίνι» lockdown

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα μπαίνουν σε «μίνι» lockdown λόγω αυξημένης διασποράς του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#γυμναστήρια #Lockdown #εμβολιασμός #Μέτρα