Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίβας, θολούρα και πολλή ζέστη θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου. «Η εμμονική συμπεριφορά του κύματος ζέστης θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη», προβλέπει. 

Η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοείται από μεταφορά της αφρικανικής σκόνης, ενώ θα υπάρχουν και συνθήκες λίβα σε αρκετά τμήματα κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ενώ θα υπάρχουν πολύ θερμοί άνεμοι ακόμα και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ίσως και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Την Παρασκευή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας και αρκετά στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F401983184624715&show_text=true&width=500

Αρκετή έως πολλή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 35 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να έχουμε 36άρια, και σε κάποιες περιοχές και 37άρια λόγω των θερμών δυτικών ανέμων που θα πνέουν γύρω στα 4-6 μποφόρ. Θα επικρατήσει λίβας στο ορεινά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας ο οποίος θα είναι αρκετά ζεστός. Στην Αττική από το μεσημέρι θα είναι πιο έντονη η θολούρα στην ατμόσφαιρα καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ θολούρα θα έχει και στη Θεσσαλονίκη.

Ο καιρός θα είναι καλός το Σάββατο, με θολούρα στην ατμόσφαιρα και πιθανές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και προς απόγευμα στη βορειοανατολική ορεινή Ελλάδα, με θερμοκρασία ιδιαίτερα αυξημένη για την εποχή, που θα θυμίζει προχωρημένο καλοκαίρι καθώς θα φτάσει στα ανατολικά και νότια στους 36 βαθμούς. Την Κυριακή θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, με τη ζέστη να παραμένει παντού Δευτέρα και Τρίτη.

https://www.youtube.com/watch?v=JbxDSJbuzzA
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA