Μενού
  • Α-
  • Α+

Το θέμα δεν είναι ότι τα λένε, είναι ότι έχουν εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δυστυχώς, πολλοί εκ εξ αυτών που τους βλέπουν τάσσονται στο πλευρό τους και βγαίνουν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. «Θα εφεύρουν κάτι πολύ πονηρό σε λίγο και θα το καταλάβετε, που θα σας κλέψουν τα παιδιά...», λέει σε ένα κήρυγμά του ο ιερέας Ελπίδιος Βαγιαννάκης, ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής και οι θεωρίες συνωμοσίας του, δεν έχουν τελειωμό.

«Εχετε ακούσει τώρα τελευταία, αρχιερείς να μιλούν για το θεϊκό μπόλι; Πού είναι η Θεία Κοινωνία; Μόνο για το άλλο μπόλι. Κάνανε ακόμα και τις εκκλησίες μας, τόπο να μπουν οι άνθρωποι μέσα για να χαραχτούν, να πάρουν το χάραμα, η χαρά του Εωσφόρου αυτή είναι» λέει με στεντόρεια φωνή ο ιερέας για να πείσει το ποίμνιό του να μην κάνει το εμβόλιο.

Στο ίδιο μήκος κι ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα Παΐσιος ο οποίος ισχυρίζεται ότι «έχει γίνει τελετή σε μασονική στοά, για τα συγκεκριμένα σκευάσματα και παίρνει ο δαίμονας εξουσία σε αυτούς οι οποίοι, τελικά, κάνουν αυτή τη γενετική τροποποίηση που έχει και πνευματικό αντίκτυπο». Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από τον ΣΚΑΪ που παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Ευτυχώς, η Εκκλησία έχει αποδείξει σ' όλο αυτό το διάστημα που ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία ότι δεν ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και προσπαθεί να τις περιθωριοποιήσει καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Ακούν πολλά ενδεχομένως. Τα πιο πολλά είναι παραπειστικά, ενδεχομένως και αντιεπιστημονικά. Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν συστρατευτεί σε λόγια ακατάσχετα, ιδίως δια του διαδικτύου» Επιπλέον, ο πατέρας Γεώργιος Εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος τόνισε: «Παραποιούν την πραγματικότητα, δεν παρουσιάζουν επιστημονικά στοιχεία. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την δαιμονοποίηση του εμβολίου, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να καπηλεύονται κάποιοι τη Θεολογία και το λόγο της εκκλησίας για να πολεμήσουν την επιστήμη»

Στο ίδιο μήκος κι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. «Είναι λίγοι ευτυχώς και δακτυλοδεικτούμενοι. Άμα είσαι κληρικός και δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της διοικούσης εκκλησίας, θέτεις τον εαυτόν σου εκτός εκκλησίας» λέει χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA