Μενού
  • Α-
  • Α+

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για ιερέαο οποίος λειτουργεί σε ενορία στον οικισμό Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη και καταγγέλλεται ότι είναι αντιεμβολιαστής. Συγκεκριμένα πιστοί και κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι ο ιερέας δεν συμμορφώνεται στα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού, κάνει κατήχηση ενάντια στο εμβόλιο και ότι έχει χωρίσει τους πιστούς σε εμβολιασμένους και μη.

Ο πρόεδρος του χωριού, Αστέριος Καρακότας, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι του έχουν έρθει πολλά παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιερέα. «Μου λένε ότι δεν φοράνε  μάσκα μέσα στην εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακότας. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας πρόσθεσε πως ο ιερέας αφήνει να μπαίνουν μέσα στον χώρο της εκκλησίας παραπάνω άτομα απ' ότι επιτρέπονται.

Οι μαρτυρίες για τον παπά του χωριού δεν σταματούν μονάχα εκεί, καθώς ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι μια πιστή κάποια στιγμή πήγε να προσκυνήσει και την έδιωξε. «Πήγε με τη μάσκα να προσκυνήσει τον σταυρό και εκείνος την έδιωξε» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας μπροστά στην κάμερα του σταθμού. Οι Αρχές της κοινότητας αναφέρουν πως θα απευθυνθούν στις εκκλησιαστικές Αρχές για την συμπεριφορά του ιερέα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA