Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς κατασκευάστηκε η μάσκα που φόρεσε στη δίκη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Πίσω από τη δημιουργία της προστατευτικής μάσκας που φόρεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βρίσκεται η Μαρία Νικολάου - «Είναι μία διπλή μάσκα, ένα φύλλο σιλικόνης εσωτερικά που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα», λέει η γυναίκα που κατασκεύασε τη μάσκα που φόρεσε η Ιωάννα μετά την επίθεση με βιτριόλι

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η επίθεση με βιτριόλι. Δίπλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου οι συγγενείς της και οι δικηγόροι της αλλά και όλος ο κόσμος που την στήριξε και συνεχίζει να τη στηρίζει. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μία προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της, που φορούν ασθενείς με εγκαύματα.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς κατασκευάζεται η μάσκα που φόρεσε στη δίκη

Πίσω από τη δημιουργία της προστατευτικής μάσκας που φόρεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βρίσκεται η Μαρία Νικολάου, η οποία μίλησε στον Alpha για το πώς κατασκευάζεται. «Είναι μία διπλή μάσκα, ένα φύλλο σιλικόνης εσωτερικά που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Από πάνω μπαίνει ένα θερμοπλαστικό υλικό, το οποίο ασκεί μεγαλύτερη πίεση έτσι ώστε να έχουμε μία μείωση, μία επούλωση και μία εξομάλυνση των μετατραυματικών ρικνωτικών και υπετροφικών μεταγκαυματικών ουλών. Αυτός είναι ο ρόλος της», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Νικολάου.

«Είναι μία τρισδιάστατη αποτύπωση του προσωπείου της Ιωάννας. Από εκεί και πέρα γίνεται σε ένα λογισμικό πρόγραμμα μία τροποποίηση κάποιων πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία και μετά όταν γίνει η αποτύπωση μπαίνει σε ένα λογισμικό πρόγραμμα ένα εφταξονικό ρομπότ», ανέφερε. «Στη συνέχεια επεμβαίνουμε με το ειδικό τμήμα σιλικόνης και μετά βάζουμε το δερμοπλαστικό για την τέλεια πίεση» κατέληξε αναφερόμενη στον τρόπο κατασκευής του προσωπείου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#επίθεση με βιτριόλι #Ιωάννα Παλιοσπύρου #μάσκα #Δίκη

Best of Internet