Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαία άνοδο καταγράφουν τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όταν οι άνθρωποι άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν. Συγκεκριμένα, τα στατιστικά αναφέρουν αύξηση τροχαίων;140%,νεκρών52,2%, βαριά τραυματιών28,6% και ελαφρά τραυματιών140,7%.

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρατηρήθηκε μείωση των τροχαίων κατά 54% και των νεκρών κατά 50%.Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εκτός από το κόστος της ανθρώπινης ζωής, το οικονομικό κόστος για τη χώρα είναι τεράστιο, ξεπερνώντας τα 2 δισεκ. ευρώ τον χρόνο.

Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο 2.500 άτομα, όσο δηλαδή... μία κωμόπολη, ενώ τραυματίζονται 30.000.Βασικότερες αιτίεςείναι οι υψηλές ταχύτητες, οι επικίνδυνοι ελιγμοί, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση κόκκινου ή στοπ, καθώς και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας η κράνους. Το2020 οι νεκροί στην άσφαλτο ξεπέρασαν τους 18.000 και μόνο στηνΕλλάδακαταγράφηκαν;579. Ευρωπαϊκός στόχος είναι μέχρι το 2030 οι θάνατοι από τροχαία να μειωθούν στο μισό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA