Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν μέρα Παρασκευή 21 του Σεπτέμβρη του 2018, όταν ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας χωρίς (ακόμη) να έχουν απαντηθεί το γιατί και το πώς βρέθηκε στο χώρο. Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτοπτών μαρτύρων είχε σκοπό να ληστέψει το κατάστημα, κάτι που αργότερα αμφισβητήθηκε ως εκδοχή. Στην προσπάθειά του να φύγει από το κοσμηματοπωλείο, πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ δεχόταν άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή. Από βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο 33χρονος έχει εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο όταν δύο άνδρες του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία. Στο ίδιο βίντεο εικονίζονται περαστικοί να προσπαθούν να αποτρέψουν τους δύο άνδρες να χτυπούν με μανία τον άτυχο Κωστόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Ζακ Κωστόπουλος: Το ανατρεπτικό πρόσωπο με το μοιραίο τέλος 

Χτυπούσαν κι οι αστυνομικοί!

Ένα ακόμα βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει την συνέχεια του περιστατικού, όπου ο Ζακ Κωστόπουλος, αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία, δέχεται τις πρώτες βοήθειες, αλλά και κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας. Όταν κατέφθασε το ΕΚΑΒ, ο αιμόφυρτος Κωστόπουλος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά επιχείρησε να ξεφύγει, αρπάζοντας ένα κομμάτι γυαλί και απειλώντας όποιον προσπαθούσε να τον σταματήσει. Ωστόσο, έχοντας φτάσει πλέον και η αστυνομική δύναμη, ο Κωστόπουλος έπεσε στο έδαφος ύστερα από χτύπημα αστυνομικού που τον κυνηγούσε. Αργότερα, του πέρασαν χειροπέδες, ενώ από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς καθώς βρισκόταν στο έδαφος. Κατά την διάρκεια της διακομιδής του, ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=k96K2N7AAP4

Σε άλλο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο Κωστόπουλος δέχτηκε επίθεση την ώρα που προσπαθούσε να μπει σε διπλανό ταχυφαγείο για να πάρει ένα μπουκάλι νερό, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι καλούσε για βοήθεια πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο, γεγονός που απομάκρυνε το σενάριο της ληστείας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν αρνητικές όσον αφορά τη χρήση ουσιών ή αλκοόλ.

Ποινικές διώξεις και αναβολή της δίκης

Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του κοσμηματοπώλη κι ενός ακόμη ατόμου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Η οικογένεια του θύματος κατέθεσε εναντίον των κατηγορούμενων μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Επίσης από την οικογένεια του θύματος κατατέθηκε μήνυση για ανθρωποκτονία και κατά των αστυνομικών. Στις 6 Νοεμβρίου του 2020 η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αναβλήθηκε επ’ αόριστο λόγω κορονοϊού. Το δικαστήριο έκρινε πως λόγω των συνθηκών και της υφιστάμενης ΚΥΑ που όριζε μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στη δικαστική αίθουσα η δίκη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA