Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Παγώνη: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Πάντως, τη Δευτέρα θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια τόνισε ότι οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες που έχουν εμβολιαστεί και είναι καθημερινά σε άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό σημαίνει θα έπρεπε να έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και νωρίτερα. Πάντως, τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στη συνέχεια η κυρία Παγώνη υποστήριξε ότι στην Ελλάδα πάμε πιο αργά στις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες. «Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, σημείωσε ότι με την πάροδο του χρόνου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τα χαμηλά ποσοστά. Τόνισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να υπάρχει έξαρση του κορονοϊού. Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12 έως 15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στου 15-17, 21%. Παράλληλα έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους. «Με αυτή τη νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα», σημείωσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ματίνα Παγώνη #Εμβόλιο #παιδιά #Κορονοϊός #υγειονομικοί