Μενού
  • Α-
  • Α+

Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο (18/9), από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Ρουπακιάς ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δολοφονούσε τον Killah P έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι. Στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρέθηκε και η μητέρα του, Μάγδα. «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό, είναι ακόμα εκεί έξω», ήταν τα λόγια που είπε η Μάγδα Φύσσα από το μνημείο του παιδιού της και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να βάλουμε τη Χρυσή Αυγή φυλακή, αλλά χρειάζεται όλοι μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε». 

«Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον στυλοβάτη μας, Ανδρέα Τζέλλη»

Όπως είπε η Μάγδα Φύσσα, η σημερινή μέρα είναι αρκετά δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι «η μέρα που πέθανε το παιδί μας, αλλά είναι και η μέρα που αποχαιρετήσαμε τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη», αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο του γιου της. Στο μεταξύ, πάντα κάθε χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνεται αντιφασιστική πορεία από το Κερατσίνι με βασικό σύνθημα τη μάχη κατά του φασισμού. 

https://www.instagram.com/p/CT9W4niA_yL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη έλαβε μια ιστορική απόφαση, καταδικάζοντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στέλνοντας τα στελέχη της στη φυλακή, με τελευταίο τον Χρήστο Παππά που εντοπίστηκε στου Ζωγράφου. 

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία στο Κερατσίνι:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA