Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ανησυχίες που εξέφραζαν οι ειδικοί αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού στα παιδιά, φαίνεται πως παίρνουν σάρκα και οστά δίχως μάλιστα να έχει φανεί ακόμη το αποτύπωμα από το άνοιγμα των σχολείων. Ο εμβολιασμός παραμένει η ισχυρότερη ασπίδα απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του και γι αυτό το λόγο αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση ενημέρωσης για τους γονείς που θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις.

Το πρωί της Δευτέρα, η  πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε πως πλέον ένα στα τρία παιδιά έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό τη στιγμή που μία εβδομάδα νωρίτερα η αναλογία στα νέα κρούσματα ήταν ένα προς πέντε.  Τον τεράστιο κίνδυνο επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευ. Μανωλόπουλος που προειδοποίησε ότι μπορεί όλα τα παιδιά να μολυνθούν μέσα στους επόμενους μήνες και κάποια να νοσήσουν σοβαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ πως: «Όλοι θα συναντήσουμε τον ιό». Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» που στην ίδια εκπομπή είπε πως: «Δεν θα νοσήσουν βαριά, θα εκτεθούν στον ιό και θα διευκολύνουν τις μεταλλάξεις».

Κορονοϊός και παιδιά: Τα συμπτώματα

Σύμφωνα με την κα Παγώνη τα παιδιά δεν νοσούν βαριά, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία». Ενώ σημείωσε πως οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Εμβολιασμός: Ενημέρωση σε γονείς και μαθητές

Προτεραιότητα για τους ειδικούς είναι ο εμβολιασμός και των παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών καθώς έτσι θα θωρακιστούν απέναντι στον ιό. Σε αυτό το πλαίσιο αύριο Τρίτη (21/9) στις 4μμ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού με την ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου να απαντούν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα 20/9, ως και αύριο Τρίτη 21/9 στις 2 μμ, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA