Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανατολή στη Νέα Μάκρη Αττικής, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, στην περιοχή μαίνονται δύο πύρινα μέτωπα, το ένα κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και το άλλο κοντά την οδό Δήμητρας. Το δεύτερο μέτωπο είναι και το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες βρίσκονται δίπλα στα σπίτια του οικισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνος, Στέργιο Τσίρκα, εκκενώνονται τα σπίτια στις περιοχές Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ, με τους κατοίκους να μεταφέρονται στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης. Μάλιστα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Νέας Μάκρης, στην οδό Αγίας Παρασκευής από το ύψος της οδού Βασίλειου Ρώτα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων και εθελοντές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνέχεια, ενώ κάτοικοι της περιοχής εκκενώνουν τα σπίτια τους, καθώς ο φόβος μετά την εμπειρία στο Μάτι, είναι έντονος και φυσιολογικός. Εχθρός για τις προσπάθειες πυρόσβεσης οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1440043355413483532?ref_src=twsrc^tfw

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση»

Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια, όπως μετέδωσε το OPEN, με τις φλόγες να είναι σχεδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών. Για μία «πολύ δύσκολη κατάσταση» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Μαραθώνος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης καθώς απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές. Ήδη απομακρύνονται σταδιακά πολίτες από σπίτια προληπτικά, σε περιοχές που είναι δίπλα στη φωτιά, όπως είπε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά σε τέσσερα μέτωπα στην περιοχή, δύο εκ των οποίων κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες.

Το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης έχει πέσει στο μέτωπο στο Λιβίσι όπου οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια ενώ η άλλη φωτιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη Νέα Μάκρη:

https://twitter.com/manoskrt/status/1440044527331393537?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/YiannisBavelas/status/1440038838114480135?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA