Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες στην περιοχή καταγγέλλουν πως πρόκειται για εμπρησμό. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Μαραθώνα, Κώστα Τσίρκα, ο οποίος ανέφερε στο Reader: «Κάηκαν σίγουρα δύο σπίτια. Εμπρησμός. Από δύο εστίες ταυτόχρονα ξεκίνησε με το που άρχισε να φυσάει. Αυτή την ώρα όλα είναι υπό έλεγχο. Το πρωί θα δουμε την έκταση της καταστροφής». Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου του δήμου Μαραθώνα, Γιάννη Κυριακού:«Ηταν εμπρησμός, πάνε να μας κάψουν! Από δύο εστίες άρχισε η φωτιά. Ο καιρός μας βοήθησε».

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη αλλά αργά το βράδυ της Δευτέρας επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να απειληθούν σπίτια στον οικισμό Λιβίσι και στη γύρω περιοχή, με την Πυροσβεστική να δίνει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων, τόσο στο Λιβίσι, όσο και στην Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης. Στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ
  • Διονύσου στον Αγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα
  • Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη
  • Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου
  • Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα
  • Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη:

Φωτια τώρα στην νέα μάκρη πάνω από το μοναστήρι του αγιου εφραιμ pic.twitter.com/onOQQ5Y1nk

— ο κυριος μανος™ (@manoskrt) September 20, 2021

Φωτιά τώρα στη Νέα Μάκρη pic.twitter.com/MF2bDoZ7GW

— Yiannis Bavelas (@YiannisBavelas) September 20, 2021
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA