Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλύτερη μέρα ξημέρωσε στη Νέα Μάκρη, σε ό,τι αφορά στην εικόνα της πυρκαγιάς που μπήκε από εμπρηστές το βράδυ της Δευτέρας. Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής μιλούν για ξεκάθαρο εμπρησμό, καθώς οι έρευνες του ανακριτικού του Πυροσβεστικού Σώματος εντοπίζουν τρεις διαφορετικές εστίες σε τρία σημεία επί της οδού 102.

Ο εμπρηστής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, διέσχισε την οδό που εφάπτεται με δασική έκταση και σπίτια, πέταξε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς (σ.σ.: δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα) κι εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, δεν κάηκαν σπίτια, παρά μόνο ορισμένα έχουν υποστεί υλικές ζημιές, οι οποίες επισκευάζονται και οι κάτοικοι δεν είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μιας και οι ζημιές περιορίζονται κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο τους. Με το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούν κι εναέρια μέσα, κάνοντας ρίψεις νερού για να κατασβέσουν τις μικροεστίες, ενώ από εδάφους επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα μέσα στην δασώδη περιοχή για να εξαλείψουν τον φόβο αναζωπύρωσης από την καμένη γη που ακόμα σιγοκαίει και καπνίζει.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την εικόνα που αντίκρυσαν οι κάτοικοι με το πρώτο φως της μέρας

Οπως υποστήριξε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής πρόκειται για φωτιά που προκλήθηκε από εμπρηστές. Ο κ. Αρης Βασιλείου μίλησε στο Open TV για τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη λέγοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις εστίες. «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=cyqnKMKfzMc

Ευτυχώς, η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο Mega. «Υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA