Μενού
  • Α-
  • Α+

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον 6χρονο που χτυπήθηκε σφόδρα από καρτ στην Πάτρα, όταν το όχημα συγκρούστηκε με άλλα αγωνιστικά και βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, κυριολεκτικά στα κεφάλια των θεατών. Οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να τον «ξυπνήσουν».

Σήμερα συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το παιδί και οι γιατροί όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Best στις 12 περίπου το μεσημέρι θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική... δίοδο δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο.

Από τον τρόπο που θα αντιδράσει το παιδί θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα των γιατρών. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν. Στην περίπτωση ωστόσο που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα μιας και οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν κάποιο σοβαρό αιμάτωμα.

Σε ό,τι αφορά στους 5 συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρουσία τους χθες ενώπιον του εισαγγελέα με τον δικηγόρο ενός εξ αυτών να δηλώνει ότι διετάχθη η διεξαγωγή περαιτέρω προανάκρισης στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει λήψη κι άλλων καταθέσεων, θα εξεταστεί οπτικό υλικό από τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του ατυχήματος, ενώ θα διερευνηθεί και η κατάσταση του οδοστρώματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA