Μενού
  • Α-
  • Α+

Την υποχρέωση να κάνουν rapid test από σήμερα, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, θα έχουν οι εμβολιασμένοι για να επισκεφτούν τα οδοντιατρεία, ενώ με αρνητικό μοριακό τεστ θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι. Το νέο αυτό πρωτόκολλο έχει προκαλέσει την αντίδραση των οδοντίατρων και ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει “φρούριο” να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού».

Διαβάστε ακόμη: Γιατί τα τεστ αντισωμάτων δεν δείχνουν την πραγματική ανοσία

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανησυχία στον κλάδο, δεδομένου ότι λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθενείς, ενδεχομένως να χαθεί πελατεία, ο ίδιος σημείωσε: «Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες».

Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και οδοντιατρεία

Εν τω μεταξύ οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία. Σε αυτήν τη διευκρίνιση προέβη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά από παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος ζητούσε την τροποποίηση των κανονιστικών διατάξεων που αφορούσαν την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των πλήρως εμβολιασμένων συνοδών ασθενών εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

Το θέμα είχε τεθεί νωρίτερα σε συνάντηση του συντονιστικού οργάνου φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον υπουργό Υγείας. Οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν χατακτηρίσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας διενέργειας rapid test από εμβολιασμένους συνοδούς των ασθενών στις μονάδες ΠΦΥ, αλλά και PCR από ανεμβολίαστους συνοδούς «ανέφικτο να υλοποιηθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA