Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού σχετικά με την παροχή από το κράτος του λεγόμενου Freedom Pass/ Data, δηλαδή του δωρεάν πακέτου δεδομένων 50 GB σε κάθε νέο ηλικίας 15-17 ετών, που εμβολιάζεται ως κίνητρο για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

  • Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Aναλυτικά τα υποστηρικτικά μέτρα των εμβολιασθέντων ατόμων 15-17 ετών

1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού, η απουσία του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάστημα όχι πέραν της 31ης.12.2021, χορηγείται διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, ηλικίας δεκαπέντε (15) έως δεκαεπτά (17) ετών, μέσω συστήματος επιταγών («Voucher») που διατίθενται για τη χορήγηση από παρόχους κινητής τηλεφωνίας δωρεάν πακέτου δεδομένων 50 GB («Freedom Pass/Data»).

Η ανωτέρω διευκόλυνση χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ηλικίας δεκαπέντε (15) έως δεκαεπτά (17) ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου από τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθέντες»).

2. Η διευκόλυνση της παρ. 1 πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.), που εποπτεύεται από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε κάθε Εμβολιασθέντα με τη μορφή παροχής δωρεάν πακέτου δεδομένων για την πλοήγηση στο διαδίκτυο από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Για τη χορήγηση της ανωτέρω διευκόλυνσης και την παροχή του δωρεάν πακέτου δεδομένων μέσω συστήματος επιταγών («Voucher») δημιουργείται ειδική εφαρμογή προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ).

3. Ένας εκ των εχόντων την επιμέλεια του Εμβολιασθέντος εισέρχεται στην ανωτέρω ειδική εφαρμογή με τους προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και αιτείται την έκδοση «Freedom Pass/Data» για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας δηλώνοντας:

  • τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο αριθμός κινητής τηλεφωνίας,
  • τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) του Εμβολιασθέντος και
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, υποχρεωτικά τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και προαιρετικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων της παρ. 1, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής διαλειτουργεί, ιδίως, με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού του άρθρου 55 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) και το Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Ενεργό και το freedom pass

Να σημειωθεί εδώ ότι το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών (3) μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα.

Η αίτηση για το «Freedom Pass/Data» μπορεί να υποβληθεί από έναν εκ των εχόντων την επιμέλεια του Εμβολιασθέντος και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). To «Freedom Pass/Data» δεν δύναται να χορηγηθεί παραπάνω από μία φορά ανά ΑΜΚΑ Εμβολιασθέντος.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις, διαβιβάζονται, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του παρόντος, στον δηλωθέντα πάροχο κινητής τηλεφωνίας τα στοιχεία του αριθμού κινητής τηλεφωνίας στον οποίο θα χορηγηθεί το πακέτο δεδομένων του «Freedom Pass/Data».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 31η.12.2021. Το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών (3) μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/emvolio-pos-tha-pairnoyn-ta-50-gb-oi-efivoi-15-eos-17-eton-poy-tha-emvoliastoyn-ti-provlepei-tropologia/

Αξίζει να σημειωθεί πως με νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διάρκεια που μπορούν οι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν το δωρεάν πακέτο των 50 GB μετά την ενεργοποίησή του επεκτάθηκε στους 5 έναντι των 3 μηνών που ίσχυε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA