Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, ορίζεται το νέος ύψος αμοιβής για κάθε διενεργούμενο εμβολιασμό από ιδιώτες γιατρούς είτε κατ' οίκον είτε στο ιατρείο. Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στον παιδίατρο. 

  • Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ 

Για ιδιώτες γιατρούς:

Κατ' οίκον 

  • 50 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης 
  • 30 ευρώ για κάθε δόση όταν διενεργείται εμβόλιο δύο δόσεων

Στο ιατρείο 

  • 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης 
  • 15 ευρώ όταν διενεργείται εμβόλιο δυο δόσεων,
  • Φορείς υλοποίησης του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμού 
  • 20 ευρώ όταν ο εμβολιασμός αφορά σε εμβόλιο μιας δόσης 
  • 15 ευρώ για κάθε δόση, εμβολίου δύο δόσεων συμπεριλαμβανομένων των αναλωσίμων. 

Ποια θα είναι η διαδικασία για τους παιδίατρους

Οι παιδίατροι που θα συμμετάσχουν, θα συμβληθούν με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να υπάρχει ο σχετικός κατάλογος σε κάθε περιοχή. Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer-BioNTech το οποίο ως γνωστόν μόλις ανοιχθεί πρέπει να χορηγηθεί μέσα σε λίγες ώρες.

Ο χρόνος συντήρησης του εμβολίου μετά το άνοιγμά του και η παραλαβή του από νοσοκομεία ή mega εμβολιαστικά κέντρα όπου υπάρχουν, ουσιαστικά υπαγορεύει και τη διαδικασία που θα ακολουθείται, με τους παιδιάτρους να ετοιμάζονται να δρομολογούν τα εμβολιαστικά ραντεβού άπαξ εβδομαδιαίως και σε διακριτό χρόνο από τα άλλα ραντεβού τους. Στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με το υπουργείο Υγείας έχει εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μπορούν να εμβολιάζουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας εκτός από τον ανήλικο, εφόσον τους ζητηθεί.

Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500. Στα ιατρεία τους διενεργείται το 75% των εμβολιασμών του εθνικού προγράμματος που αφορά τους ανηλίκους. "Η συμβολή μας είναι σημαντική στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Καθένας από μας χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με την οικογένεια το παιδιά της οποίας παρακολουθούμε από νεογέννητο μέχρι και έφηβο. Θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνουμε πυλώνες του εμβολιασμού. Πολύ δε περισσότερο με το συγκεκριμένο νόσημα. Όλα δείχνουν πως σε βάθος χρόνου το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνει ενδημικό, θα χορηγείται όπως το αντιγριπικό εμβόλιο" λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, κ. Κώστας Νταλούκας.

Παράλληλα, παρέχεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στους ΟΤΑ (σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020) παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA