Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου, που δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Ο άτυχος νέος είχε δεχθεί απανωτά χτυπήματα στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, έξω από ένα κοσμηματοπωλείο και βρήκε φρικτό θάνατο πάνω στο πεζοδρόμιο. Η μητέρα του με ανάρτησή της στο Facebook εξέφρασε τη θλίψη της και συνάμα την ελπίδα της να γίνει «στάχτη κάθε παπούτσι που κλωτσά».

Αναλυτικά η ανάρτηση της μητέρας του Ζακ:

«Σε κοιτάζω κι είσαι ένα πλάσμα αλλόκοτο και κατανοητό συνάμα.

Στο κεφάλι σου υπάρχουν μικρά μαύρα φίδια, τα μάτια σου λάμπουν από το φως της αλήθειας ή μήπως από τη χρυσή σκιά που έβαλες;

Τα χείλη σου στάζουν κόκκινο αίμα ή μήπως είναι το κόκκινο κραγιόν σου;

Τα χέρια σου είναι ορθάνοιχτα και πελώρια πώς να χωρέσουν όλοι οι πονεμένοι σε μια αγκαλιά;

Παιδί μου, ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες "Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ. Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης. Η μαμά σου.»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjustice4ZakZackie%2Fposts%2F1172855596574118&show_text=true&width=500

Η δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ήταν μέρα Παρασκευή 21 του Σεπτέμβρη του 2018, όταν ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτοπτών μαρτύρων είχε σκοπό να ληστέψει το κατάστημα, κάτι που αργότερα αμφισβητήθηκε ως εκδοχή. Στην προσπάθειά του να φύγει από το κοσμηματοπωλείο, πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ δεχόταν άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

Από βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο 33χρονος έχει εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο όταν δύο άνδρες του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία. Στο ίδιο βίντεο εικονίζονται περαστικοί να προσπαθούν να αποτρέψουν τους δύο άνδρες να χτυπούν με μανία τον άτυχο Ζακ.

Ένα ακόμα βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει την συνέχεια του περιστατικού, όπου ο Ζακ Κωστόπουλος, αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία, δέχεται τις πρώτες βοήθειες, αλλά και κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και ακινητοποιείται από άνδρες της Αστυνομίας.

Όταν κατέφθασε το ΕΚΑΒ, ο αιμόφυρτος Κωστόπουλος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά επιχείρησε να ξεφύγει, αρπάζοντας ένα κομμάτι γυαλί και απειλώντας όποιον προσπαθούσε να τον σταματήσει. Ωστόσο, έχοντας φτάσει πλέον και η αστυνομική δύναμη, ο Κωστόπουλος έπεσε στο έδαφος ύστερα από χτύπημα αστυνομικού που τον κυνηγούσε. Αργότερα, του πέρασαν χειροπέδες, ενώ από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικούς καθώς βρισκόταν στο έδαφος. Κατά την διάρκεια της διακομιδής του, ο Ζακ Κωστόπουλος κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA