Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, έρχονται να δείξουν το πλάνο της δράστιδος, που έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 13 μήνες πριν επιτεθεί στην Ιωάννα, αλλά και την πιθανότητα να υπάρχει συνεργός, για τον οποίο η Αστυνομία έχει συλλέξει πλήθος στοιχείων. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν άνδρα (Ν.Μ. τα αρχικά του ονόματός του) ο οποίος, είχε άμεση επαφή με την κατηγορουμένη από τις 4/10/2019 κι από τον οποίο ζήτησε πολλές φορές βοήθεια στο να συλλέξει στοιχεία για την παρακολούθηση της Ιωάννας, ενώ τον είχε ρωτήσει και για το πώς μπορεί να προμηθευτεί βιτριόλι.

Σε ρεπορτάζ του STAR και της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» o δικηγόρος του ύποπτου για συνεργεία, Αλέξανδρος Κούκιος, μίλησε για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά, ότι η κατηγορουμένη «προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει ως άλλοθι». Όπως είπε ο κ. Κούκιος: «Ερχόταν σε επαφή μαζί του για να παρακολουθεί την Ιωάννα και τον άνδρα. Έκανε ερώτηση για το βιτριόλι, ωστόσο ο εντολέας μου προσπαθούσε να την αποφεύγει. Της έλεγε δεν τρέχει τίποτα μην ανησυχείς» και προσέθεσε: «Δεν τον πίεσε να βρει ο ίδιος το βιτριόλι. Ήταν πιεστική και χειριστική».

Μάλιστα την ημέρα της επίθεσης φέρεται να επικοινώνησε μαζί του. «Δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Μόνο σε μία απάντησε, γύρω στις 3 τη νύχτα και του είπε "πες ότι είμαστε μαζί". Πιθανολογούμε ότι προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει ως άλλοθι».

Τι ζητούσε η κατηγορούμενη από τον Ν.Μ.

  • Να παρακολουθεί τον 40χρονο
  • Να παρακολουθεί την Ιωάννα
  • Να την βοηθήσει στην εύρεση πομπών παρακολούθησης και συσκευών γεωεντοπισμού
  • Να της βρει βιτριόλι
  • Να είναι το άλλοθί της για την επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ν.Μ. έδωσε κατάθεση, και κατασχέθηκαν τα κινητά του και το laptop του, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρά τα παραπάνω στοιχεία δεν έχει κληθεί ως μάρτυρας, κάτι που αναμένεται να ζητήσει η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA