Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δικαστές, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη, τον παραπέμπουν για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στο εδώλιο μαζί με τον δόκτορα «Νίκο Κοντό», όπως συστηνόταν στα ανυποψίαστα θύματά του, θα καθίσουν ακόμα 16 άτομα που φέρονται ως συνεργοί του.

Μεταξύ αυτών γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, αν και ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει ότι τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται η σύζυγος του ψευτογιατρού καθώς κρίθηκε πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία ως προς την εμπλοκή της.

Ο 47χρονος που υποσχόταν πως με «ματζούνια» μπορεί να θεραπεύει τον καρκίνο κι άλλες σοβαρές ασθένειες, παραπέμπεται να δικαστεί για: ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στον ανακριτή είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος την κατηγορία της απάτης, αρνούμενος όμως ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Είχε δε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA