ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/09/2021 21:40

Συναγερμός για την Αίτνα: Επικίνδυνες εκπομπές διοξειδίου του Θείου έφτασαν στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για εκπομπές διοξειδίου του Θείου που καταγράφηκαν στην Ελλάδα λόγω της έκρηξης της Αίτνας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συναγερμός για την Αίτνα: Επικίνδυνες εκπομπές διοξειδίου του Θείου έφτασαν στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο Αρναούτογλου
Πηγή: Associated Press / Facebook
Ανάγνωση:

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, μετά το «ξύπνημα» του ηφαιστείου της Αίτνας. Οπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, από το νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει πυκνός καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας. Μέχρι στιγμής, η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης της Κατάνης (η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίτνα) δεν έχει επηρεαστεί, ενώ το σύννεφο καπνού έχει αγγίξει τα εννέα χιλιόμετρα ύψους.

Για το «ξύπνημα» της Αίτνας ανέβασε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου με την οποία προειδοποιεί ότι εκπομπές διοξειδίου του Θείου έφτασαν στην Ελλάδα, ενώ ζητά τη γνώμη ειδικών για το πώς μπορεί αυτό να εήρεάσει τη χώρα μας. Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα!

Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus

Αν στην μετεοπαρέα μας έχουμε ειδικούς επι του θέματος θα χαρούμε να έχουμε τις απόψεις τους για το αν και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΙΤΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ