Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται επικίνδυνα, προκαλώντας συναγερμό, καθώς το τέταρτο κύμα του ιού καραδοκεί.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στο υπουργείο Υγείας, αφού το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, με τη Θεσσαλονίκη να οδεύει ολοταχώς προς τις «μαύρες» ημέρες του περσινού φθινοπώρου.

Εναν χρόνο σχεδόν μετά, οι 6 στους 10 μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας αρνούνται τον εμβολιασμό, με θλιβερές συνέπειες για μερίδα εξ αυτών. Συγκεκριμένα, οι 54 ασθενείς στη βόρεια Ελλάδα που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

«Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εντατικές. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Eίναι πλήρη τα κρεβάτια. Ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κατσίμπα.

«Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στις εντατικές ήταν σχεδόν μόνο ανεμβολίαστοι. Αλλά τώρα έχουμε κρούσματα σε συναδέλφους και μάλιστα εμβολιασμένους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Πλεύρης

Η κυβέρνηση βλέποντας την κατάσταση να ολισθαίνει στέλνει στη Θεσσαλονίκη τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, έτσι ώστε να δοθούν οι κατευθύνσεις για την επιτάχυνση, έστω και τώρα, των εμβολιασμών στη βόρεια Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό θα συναντηθούν σήμερα με τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης (όπως η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας) κι εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Σε ό,τι αφορά την υγειονομική ετοιμότητα και αντοχή των νοσοκομείων της βόρειας χώρας, αυτή θα επανελεγχθεί από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος βρισκόταν ήδη από χθες το πρωί στη Θράκη και στη συνέχεια στη Μακεδονία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA