Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτίστηκε ο ουρανός μέσα στη νύκτα από μετεωρίτη που «έσκισε» τον ελληνικό ουρανό και έγινε ορατός από πολλές πόλεις της χώρας. Οι εικόνες που αποτυπώνουν την λάμψη που φώτισε τον ουρανό ενώ πολλές είναι οι αναφορές στα social media. Την πτώση του μετεωρίτη «έπιασε» η κάμερα του kopaida.gr ενώ είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που συγκέντρωσε και δημοσίευσε το Meteology στο facebook.https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmeteology%2Fposts%2F392889362292269&show_text=true&width=100%

Τι είναι ο μετεωρίτης

Ο μετεωρίτης είναι ένα μικρό ουράνιο σώμα ή θραύσμα του που έχει πέσει στη Γη, χωρίς να διαλυθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα ονομάζεται μετέωρο, θερμαίνεται λόγω τριβής και αναφλέγεται, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή γραμμή φωτός. Μόνο τα φωτεινότερα μετέωρα, που είναι γνωστά ως βολίδες, δίνουν μετεωρίτες, ενώ τα μικρότερα, γνωστά και ως «πεφταστέρια» ή διάττοντες αστέρες, διαλύονται τελείως εξαιτίας της τριβής με τη γήινη ατμόσφαιρα. Μετεωρίτες με διάμετρο μικρότερη του 1 έως 2 χιλιοστών του μέτρου, περίπου, ή μάζας μικρότερης του 10−4 γραμμαρίου, ονομάζονται μικρομετεωρίτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA