Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Λαζανάς: Είμαστε τρελοκομείο - Αποφάσεις για εκταφές για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από Covid

Αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών ώστε να διαπιστωθεί αν όντως πέθαναν από κορονοϊό αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς - Τι είπε για πιθανή αναθεώρηση των μέτρων στα σχολεία αλλά και την εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Το κύμα των αρνητών του κορονοϊού δεν σταματά μόνο στις απειλές ή τις μηνύσεις εναντίον γιατρών που αναλαμβάνουν περιστατικά covid αλλά πλέον συνεχίζει και στις δικαστικές αίθουσες. Μόνο στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: «Θεραπεία κορονοϊού με... αλόη» ! Χαμός με αρνητές στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αυτό αποκάλυψε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είμαστε τρελοκομείο πια». Προσέθεσε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Μπορεί να αναθεωρηθούν άμεσα τα μέτρα στα σχολεία

Για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο κ. Λαζανάς τόνισε ότι είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» δηλαδή το κλείσιμο τμήματος μόνο εάν μολυνθούν με κορονοϊό πάνω από τους μισούς μαθητές, λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

Τι θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Για την επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ότι λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην χρειαστεί και ότι η προσπάθεια όλων είναι τα μαγαζιά και η οικονομία να λειτουργεί.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #αρνητές #θάνατοι #Σχολεία

Best of Internet