Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αντίδρασή τους στην απόφαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά rapid test όλοι οι ασθενείς που επισκέπτονται τα ιατρεία, εκφράζουν οι οδοντίατροι. Μέσω ψηφίσματός της η Ελληνική Οδοντριατρική Ομοσπονδία, προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, ζητούν να τροποποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ελεύθερα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στα οδοντιατρεία - Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid test

Στην επιστολή που συνυπογράφουν σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας ζητούν να γίνει προαιρετική, κατά την κρίση των οδοντιάτρων, η διενέργεια rapid test στους εμβολιασμένους ενώ επαναλαμβάνουν και πάλι το αίτημά τους να μπει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οδοντίατρος.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, «δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν οι ασθενείς με ένα επιπλέον κόστος, αν αναλογιστούμε ότι πολλές φορές ο οδοντιατρικός ασθενής δεν ολοκληρώνει τη θεραπεία του σε μία μόνο επίσκεψη. Εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι λόγω του συγκεκριμένου κόστους, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επισκέψεις στον οδοντίατρο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της στοματικής του υγείας».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι επί δεκαοχτώ μήνες τα οδοντιατρεία λειτουργούν στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη παράγοντας αερόλυμα, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά περιστατικού διασποράς.

Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας καθιστούν σαφές ότι  πρέπει να τροποποιηθεί η ΚΥΑ και από την μετατροπή της υποχρεωτικής διενέργειας των rapid tests σε εμβολιασμένους ασθενείς συνοδούς τους να γίνει προαιρετική, κατά την κρίση των οδοντιάτρων.

Ο κ. Δεβλιώτης, με αφορμή το μείζον θέμα που προέκυψε, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της ΚΥΑ. Αναμένουμε επίσης, να υλοποιηθεί το επανειλημμένο αίτημα μας, από την έναρξη της πανδημίας, για την ένταξη Οδοντιάτρου με Ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία, στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες». 

Και πρόσθεσε ότι «όλοι οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας είμαστε ενωμένοι. Το γεγονός ότι το εν λόγω ψήφισμα υπογράφηκε σχεδόν από όλους τους Προέδρους των Οδοντιατρικών Συλλόγων της Χώρας είναι μία μεγάλη συσπειρωτική κίνηση και «νίκη» του κλάδου μας, ο οποίος μόνο ενωμένος μπορεί να στήσει ανάχωμα απέναντι στις αδικίες και τα «χτυπήματα» που δεχόμαστε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA