Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον εικονικό εμβολιασμό πλαστικής χειρουργού από νοσηλεύτρια. Οπως έχει καταγράψει καρέ καρέ η κάμερα, η γραμματέας της 75χρονης γιατρού σήκωσε κάποια στιγμή και τα δυο της χέρια για να καλύψει το οπτικό πεδίο ενός γιατρού, ωστόσο τελικά η απάτη με τον «μαϊμού» εμβολιασμό έγινε αντιληπτή. Η νοσηλεύτρια - σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις του παρελθόντος- «τρύπησε» την πλαστική χειρουργό, ωστόσο δεν της χορήγησε το φάρμακο

Η υπόθεση αφορά το ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Η ηλικιωμένη γιατρός μαζί με τη γραμματέα της έφτασαν στο εμβολιαστικό κέντρο και έπειτα από συνεννόηση με νοσοκόμα προχώρησαν στον εικονικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να συλληφθούν, όταν αποκαλύφθηκε η απάτη.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., η 75χρονη γιατρός με τη γραμματέα της και τη συνδρομή της νοσηλεύτριας σε Κέντρο Υγείας της Αττικής (σ.σ. στην λεωφόρο Αλεξάνδρας) κατηγορούνται ότι πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι έγινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊούΑυτό συνέβη με την υποτιθέμενη χορήγηση του φαρμάκου, καθώς το «τρύπημα» που της έγινε δεν περιελάμβανε το αντίστοιχο φάρμακο. Είναι χαρακτηριστικό πως η νοσηλεύτρια δεν εργαζόταν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο και δήλωσε... φίλη των δύο κυριών προκειμένου να βοηθήσει στην όλη διαδικασία.

Οι «αδιάφθοροι» είχαν σχετική πληροφόρηση, «παγίδευσαν» τον χώρο που θα γινόταν ο εικονικός εμβολιασμός και έπιασαν επ’ αυτοφώρω τις τρεις γυναίκες. Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA