Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητροπολίτης Πειραιά: «Δεν με εκφράζει η επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη»

Ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, διαχώρισε τη θέη του από την αφοριστική ανακοίνωση που εξέδωσε το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» κατά του Μίκη Θεοδωράκη - «Τα όσα γράφτηκαν για τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου»

O Μίκης Θεοδωράκης (πηγή: AP Photos)
O Μίκης Θεοδωράκης (πηγή: AP Photos)

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την επίθεση που εξαπέλυσε στον Μίκη Θεοδωράκη το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πειραιά, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, διαχώρισε τη θέση του λέγοντας πως «όσα γράφονται για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν με εκφράζουν. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, τοποθετήθηκε επίσημα μέσω του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί το «αφοριστικό» κείμενο κατά του εκλιπόντα μουσικοσυνθέτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη, κ. Δημήτριος Αλφιέρης, τονίζεται: «Τα όσα γράφτηκαν για τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αλλά ανακοινωθέν του Γραφείου επί των Αιρέσεων. Οι καλώς γνωρίζοντες θα ενθυμούνται ότι πάγια τακτική του Σεβασμιωτάτου είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Ως εκ τούτου, κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μίκης Θεοδωράκης #Πειραιάς #Εκκλησία