Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Ρόδο. Η Δώρα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, άφησε την τελευταία της πνοή από το χέρι του 40χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος την πυροβόλησε στη μέση του δρόμου με καραμπίνα επειδή τον χώρισε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος - Γυναικοκτονία: Ο 40χρονος έδερνε πρώην συντρόφους του, έβαζε κρυφές κάμερες, απήγαγε με όπλα

Οπως αναφέρει η «Δημοκρατική της Ρόδου» ο 40χρονος δολοφόνος και μετέπειτα αυτόχειρας, μόνο... το καλό παιδί της διπλανής πόρτας δεν ήταν. Και άλλες γυναίκες είχαν πέσει θύματά του, όμως η 32χρονη εκπαιδευτικός έμελλε να είναι η τελευταία που θα υπέφερε στα χέρια του και αποτέλεσε το τελευταίο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφό του επί 4μήνο, η οποία υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση. Επίσης έβριζε, χτυπούσε και μιλούσε απαξιωτικά σε πρώην σύντροφό του και γι αυτό η γυναίκα είχε προσφύγει στα δικαστήρια. 

Οι αντιδράσεις για τη νέα γυναικοκτονία στα social media είναι έντονες. Μάλιστα στο προφίλ του δράστη στο Facebook έγραψαν «μεγάλο καθίκι ήσουν στο καλό». 

Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

  1. 11 Μαΐου 2021 δολοφονήθηκε στη σοφίτα της μεζονέτας όπου διέμενε στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η 20χρονη Καρολάιν μητέρα ενός παιδιού.
  2. 3 Ιουνίου 2021 δολοφονήθηκε σε δρόμο της Αγίας Βαρβάρας από τον πρώην σύζυγό της η 64χρονη Ελένη, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά.
  3. 17 Ιουλίου 2021 δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο η 26χρονη Γαρυφαλλιά Κ.
  4. 30 Ιουλίου 2021 δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο διαμέρισμά όπου διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη η 31χρονη Άννα (Ανίσα), μητέρα ενός παιδιού.
  5. 3 Αυγούστου 2021 δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της 43χρονη μητέρα 3 παιδιών (12-25 ετών) ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα ιδιοκτησίας συγγενικού της προσώπου στη Σωτηρίτσα Λάρισας.
  6. 8 Αυγούστου 2021 δολοφονήθηκε μπροστά στην 20χρονη κόρη της στο Ρέθυμνο η 47χρονη Σταυρούλα. 
  7. 23 Αυγούστου 2021 δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της η 56χρονη Ελένη, σε διαμέρισμα της οδού Γραβιάς στη Θεσσαλονίκη, μητέρα ενός ενήλικου αγοριού.
  8. 22 Σεπτεμβρίου 2021 δολοφονήθηκε η Δώρα από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA