ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2021 22:30

«Εμφύλιος» στους κόλπους των αρνητών κορονοϊού - «Επιτήδειοι δικηγόροι υπονομεύουν τον αγώνα μας»

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν οι αρνητές του κορονοϊού με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών και το «μπλόκο» της Δικαιοσύνης - Γνωστός δικηγόρος τα βάζει με γονείς και συναδέλφους του που μηνύουν τους εκπαιδευτικούς

«Εμφύλιος» στους κόλπους των αρνητών κορονοϊού - «Επιτήδειοι δικηγόροι υπονομεύουν τον αγώνα μας»
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2020/Φωτογραφία αρχείου (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε δύο στρατόπεδα χωρίστηκαν οι αρνητές του κορονοϊού με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών και το «μπλόκο» της Δικαιοσύνης. Το ρήγμα στους κόλπους των αρνητών λόγω της τροπής των πραγμάτων αποτυπώθηκε καταρχήν με την άμεση κατάργηση του ιστολογίου, που παρουσίασε το reader.gr, το οποίο έχοντας περισσότερες από 370.000 επισκέψεις, εφοδίαζε με δικόγραφα και προέτρεπε σε μηνύσεις κατά δασκάλων και καθηγητών. Την ίδια ώρα η δημόσια τοποθέτηση περί «επιτήδειων δικηγόρων ή θερμοκέφαλων γονιών, που επιμένουν και φέτος να μηνύουν διευθυντές σχολικών μονάδων υπονομεύοντας τον πραγματικό και ουσιαστικό νομικό αγώνα που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα», του δικηγόρου Αθηνών Νίκου Αντωνιάδη, νομικού παραστάτη των αρνητών-αντιεμβολιαστών επιβεβαιώνει το χάσμα, που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Πώς «στήνεται» η φάμπρικα μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών για... εσχάτη προδοσία - Τα έτοιμα δικόγραφα των αρνητών κορονοϊού

Το σχέδιο των αρνητών να δημιουργήσουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία καταθέτοντας μαζικά μηνύσεις κατά δασκάλων και καθηγητών και τρομοκρατώντας τους μέσω του αυτοφώρου έπεσε στο κενό. Η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, με αποδέκτες όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, βάσει της οποίας προστατεύεται το εκπαιδευτικό και υγειονομικό προσωπικό από τη στοχοποίηση βάζει τέλος στην αυτόφωρη διαδικασία, στην οποία είχαν επενδύσει οι συνωμοσιολόγοι.

Ειδικότερα, το blog «Ελεύθερη Ελλάδα 2021», του δημοσιογράφου Φώτη Γιοβανόπουλου, έκλεισε και δεν υπάρχει πλέον πρόσβαση στο μακρύ κατάλογο των διαθέσιμων δικογράφων κατά δημόσιων λειτουργών, που εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας για τον περιορισμό της πανδημίας. Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο υπήρχε υπόδειγμα 23σέλιδης μήνυσης κατά εκπαιδευτικών για τη διάπραξη «των εγκλημάτων του Βασανισμού, της Εσχάτης Προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης».

Επιπλέον, οι αρνητές είχαν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» μηνύσεις, μεταξύ άλλων, κατά ιατρών, που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ασθενείς, που δεν φορούν μάσκα, δημοσίων υπαλλήλων και αστυνομικών, που επιβάλλουν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και υπαλλήλων και ιδιοκτητών καταστημάτων, που δεν επιτρέπουν την είσοδο σε πολίτες χωρίς μάσκα ή εμβολιασμό, όπου απαιτείται.

Η πρακτική των μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών βρίσκει αντίθετο το δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις νομικές ενέργειες κατά των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. Ο ίδιος έχει μηνύσει «για την μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του Ελληνικού Εθνους» την κυβέρνηση, την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τους εισαγγελείς, τις διοικήσεις και το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων Covid για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, με βασικά εγκλήματα την εξαπάτηση των πολιτών, την περιαγωγή τους σε κατάσταση στέρησης της ελευθερίας και της ανθρωποκτονίας με δόλο!

Οπως αναφέρει ο Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος είναι συνήγορος του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου ελέγχεται για διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού, «ΚΑΚΩΣ - ΚΑΚΙΣΤΑ κάποιοι γονείς καταθέτουν μηνύσεις, επειδή αυτοί δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους την είσοδο στο σχολείο χωρίς μάσκα ή χωρίς τεστ. Πόσες φορές θα το πω; Οι εκπαιδευτικοί ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ Κ.Υ.Α !! ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ να τους μηνύσετε!!», συνεχίζοντας ως εξής:

«Επιτήδειοι δικηγόροι ή θερμοκέφαλοι γονείς επιμένουν και φέτος να μηνύουν διευθυντές σχολικών μονάδων, υπονομεύοντας τον πραγματικό και ουσιαστικό νομικό αγώνα, που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα. Όπως υπονομεύουν τον αγώνα αυτό και όλοι όσοι εμπλέκονται στα κυκλώματα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Κάποιοι έξυπνοι αντιτείνουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται ή και δεν νομιμοποιούνται να εφαρμόζουν αντισυνταγματικές Κ.Υ.Α. Σοβαρά; Και ποιος θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα αυτή; Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, όταν το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια τις κρίνουν συνταγματικές; Αλλά τι λέω. Οι ίδιοι αυτοί είναι και υπέρμαχοι των προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια, εκμεταλλευόμενοι πολλοί από αυτούς την απελπισία των ανθρώπων για ίδιο όφελος».

Δήλωση αρνητών για να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δικηγόρος στην προσωπική ιστοσελίδα του προτείνει τη δήλωση, που κατά τον ίδιο θα πρέπει να καταθέσουν φέτος οι αρνητές γονείς, που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η επιλογή των γονιών αυτών να στερήσουν από τα παιδιά τους την εκπαίδευση την περσινή χρονιά για να μην αναγκαστούν να φορέσουν μάσκα ή να κάνουν self test είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μείνουν στην ίδια τάξη από απουσίες. Με την προτεινόμενη δήλωση, τα παιδιά των αρνητών εφόσον συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό απουσιών θα χάσουν και την φετινή χρονιά και θα μείνουν δύο τάξεις πίσω από τους συμμαθητές τους!

«Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη μας τα υγειονομικά δεδομένα, που επικρατούν στη χώρα μας, αποφασίσαμε να μην φοιτήσει προς το παρόν το τέκνο μας στο σχολείο, για την ασφάλειά του και την προστασία της υγείας του. Σας επισημαίνουμε ότι η απόφασή μας αυτή δεν κρίνεται από την διεύθυνσή σας, ότι καταργηθείσης της διάταξης του άρθρου 458 Ποινικού Κώδικα με τον νόμο 4619/2019 δεν προβλέπεται ποινική κύρωση για τη μη φοίτηση του τέκνου μας, ότι δεν τυγχάνει εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 13 του Π.Δ. 79/2017, δεδομένου ότι δια της παρούσης ενημερώνεστε για την απόφασή μας να μη φοιτήσει προς το παρόν το τέκνο μας στο σχολείο για τους ανωτέρω λόγους και υπάρχει επικοινωνία της σχολικής μονάδας με τους γονείς του, και ότι έχετε εκ της διάταξης του άρθρου 12 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας υποχρέωση παραλαβής και πρωτοκόλλησης της παρούσης, και χορήγησης σε εμάς βεβαίωσης καταχώρισής της στο βιβλίο εισερχομένων της διεύθυνσής σας».

Σε κάθε περίπτωση, στο άρθρο 13 του Π.Δ. 79/2017 προβλέπονται τα ακόλουθα για τη διαδικασία αναζήτησης των μαθητών που απουσιάζουν:

  1. «Η φοίτηση των μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία παρακολουθείται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, καταγράφονται οι καθημερινές απουσίες και καταχωρίζονται στο πληροφοριακό σύστημα το οποίο ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  2. Όταν ένας μαθητής απουσιάζει συστηματικά και αδικαιολόγητα από το σχολείο ο εκπαιδευτικός της τάξης επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες και ενημερώνει τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου.
  3. Εφόσον δεν επιλύεται το πρόβλημα της συστηματικής και αδικαιολόγητης απουσίας με τις ενέργειες της παρ. 2 του παρόντος άρθρου αναζητείται ο μαθητής και η οικογένεια του μαθητή μέσω της αστυνομικής και της δημοτικής αρχής καθώς και της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας.
  4. Στις περιπτώσεις που η ανωτέρω αναζήτηση δεν φέρει αποτέλεσμα, αναφέρεται η συστηματική και αδικαιολόγητη απουσία του μαθητή στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ενέργειες που έχουν γίνει. Ο αρμόδιος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναζητεί τον μαθητή σε όλα τα σχολεία της οικείας Διεύθυνσης. Όταν και αυτή η ενέργεια δεν φέρει αποτέλεσμα ο αρμόδιος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος αναζητεί τον μαθητή σε όλα τα σχολεία της οικείας περιφέρειας. Όταν και αυτή η ενέργεια δεν φέρει αποτέλεσμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης υποβάλλει σχετική αναφορά στη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που συνοδεύεται από έκθεση, η οποία περιέχει τα στοιχεία της έρευνας που έγινε. Η αναζήτηση σε όλα τα σχολεία της χώρας γίνεται από τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας».

Σύμφωνα με το νομικό σκεπτικό του Νίκου Αντωνιάδη, «ουδεμία ποινική ευθύνη έχουν για την παράλειψή τους να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να επιβλέψουν τη φοίτησή τους σε αυτό.», με τον ίδιο όμως να παραδέχεται ότι «η μόνη “κύρωση” είναι η επανάληψη της τάξης από τα παιδιά τους, εάν υπάρξει υπέρβαση του προβλεπομένου ορίου απουσιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΗΝΥΣΗ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ